Να επιστρέψει στο Δημόσιο ζητεί ο θεολόγος που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες

Να επιστρέψει στο Δημόσιο ζητεί ο θεολόγος που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες

Να επαναπροσληφθεί στο Δημόσιο ζητεί ο 54χρονος θεολόγος καθηγητής Λυκείου της Λακωνίας, ο οποίος παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριές του, κατ’ επανάληψη.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, ο 54χρονος ψιθύριζε στο αυτί των μαθητριών του άσεμνες φράσεις, άγγιζε τα γεννητικά τους όργανα, τους έστελνε πρόστυχα εικονομηνύματα, τις χάιδευε, και τους μιλούσε με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος θεολόγος αρχικά τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ωστόσο δε συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα να απολυθεί.

Τώρα, όμως, ο καθηγητής ζητά να επαναπροσληφθεί, και, αν και παραδέχεται ορισμένες από τις πράξεις που του αποδίδονται, δηλώνει ότι αισχύνεται και έχει μετανιώσει, ενώ άλλες τις αποδίδει σε αστεϊσμό και «πλάκα» που έκανε.

Ειδικότερα, ο θεολόγος ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή του διότι «είναι εξοντωτική και επαχθής και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, αφού είναι υπέρμετρη για αυτά που του αποδίδονται».

Επιπλέον, ζητά να του επιδείξουν επιείκεια γιατί είναι καρδιοπαθής, συντηρεί την 82χρονη καρκινοπαθή μητέρα του και έχει στεγαστικό δάνειο το οποίο δεν μπορεί να αποπληρώσει, λόγω της απόλυσής του.

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι τις πράξεις του τις χαρακτηρίζει μια «παιδικότητα», μια πρόθεση αστεϊσμού, αλλά και μια πρόθεση «πλάκας, έστω άστοχης, αλλά πλάκας», που δεν έβλαψε κανέναν, ούτε αποσκοπούσε στο να βλάψει κάποια μαθήτρια ή μαθητή.Σχόλια