«Να μην ξαναμπλέξουν τις Ένοπλες δυνάμεις σε πολιτικά και μικροπολιτικά του τόπου»

«Να μην ξαναμπλέξουν τις Ένοπλες δυνάμεις σε πολιτικά και μικροπολιτικά του τόπου»

Τη δική του απάντηση μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τη δήλωσή του για τις Ένοπλες Δυνάμεις εδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Οι Ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια των συνόρων και εξασφαλίζουν την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «οι Ένοπλες δυνάμεις είναι εκτός πολιτικού παιχνιδιού».

Τόνισε ότι οι Ένοπλες δυνάμεις δίνουν ένα αίσθημα ασφαλείας στον πολίτη και συμπλήρωσε: «Να μην ξαναμπλέξουν τις Ένοπλες δυνάμεις του τόπου σε πολιτικά και μικροπολιτικά του τόπου. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τη στήριξη του συνόλου του λαού και το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν τα κόμματα είναι να ασχολούνται με άλλα θέματα για αντιπαράθεση παρά με τις Ένοπλες δυνάμεις».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «δεν υπήρξε ποτέ θέμα μειώσης των αμυντικών δαπανών διότι έχουν φτάσει κάτω από τα όρια της δυνατότητας να μειωθούν».

«Δεν είναι δυνατόν να μειωθεί το κονδύλι που δίνουμε για την Άμυνά μας και αυτό αποτελούσε μια προϋπόθεση -σαν συμμέτοχοι στη κυβέρνηση- να το ξεκαθαρίσουμε προς την μεριά του εταίρου μας που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός δεν το έθεσε ποτέ και το ξεκαθάρισε» επισήμανε, διαψεύδοντας ότι υπήρξε ένταση μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού.

Σε ότι αφορά στον ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Καμμένος είπε ότι η Γερμανία ζητεί την ακύρωση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά διότι οι γερμανικές αλυσίδες έχουν αγοράσε όλα τα ξενοδοχεία στις ακτές της Μικράς Ασίας.Σχόλια