Ναζιστικά σύμβολα & εγχειρίδια για όπλα και εκρηκτικά στο σπίτι του δολοφόνου της Τζο Κοξ

Ναζιστικά σύμβολα & εγχειρίδια για όπλα και εκρηκτικά στο σπίτι του δολοφόνου της Τζο Κοξ

Ναζιστικά σύμβολα καθώς και εγχειρίδια για αυτοσχέδια όπλα και εκρηκτικά, βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του Τόμας Μέιρ, ο οποίος συνελήφθη εχθές το απόγευμα της Πέμπτης, για τη δολοφονία της Τζο Κοξ, της βουλευτή των Εργατικών, η οποία ήταν υπέρμαχος της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια ώρα, η οργάνωση Southern Poverty Law Center, που προασπίζεται τα ατομικά και τα πολιτικά δικαιώματα, υποστήριξε ότι ο Μέιρ ήταν «αφοσιωμένος υποστηρικτής» νεοναζιστικής οργάνωσης των ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με βρετανικά μέσα ο 52χρονος έχει μακρά ιστορία ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό».

«Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ», αποκαλύπτει η ΜΚΟ σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται και ότι ο δολοφόνος της Κοξ είχε αγοράσει από τη νεοναζιστική οργάνωση οδηγίες, το 1999, για το πως να κατασκευάσει ένα πιστόλι.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτόπτες μάρτυρες της χθεσινής δολοφονίας, είπαν πως ο 52χρονος πυροβόλησε την βουλευτή των Εργατικών με κάτι που έμοιαζε με αυτοσχέδιο όπλο.

Σημειώνεται ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί στον Μέιρ δίωξη για αδικήματα σχετικά με τον φόνο.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, μια γειτόνισσά του, η Νταϊάνα Πίτερς, 65 ετών, δήλωσε ότι γνωρίζει τον Μέιρ από τότε που ήταν μικρό παιδί και ότι ποτέ δε δεχόταν επισκέπτες.

«Είμαι συντετριμμένη, δεν ήθελα να το πιστέψω. Ήταν πολύ εξυπηρετικός μαζί μου. Ό,τι του ζητούσα να κάνει, το έκανε με μεγάλη προθυμία και κάποιες φορές δεν χρειαζόταν καν να το ζητήσω. Τον είχα δει την προηγούμενη ημέρα. Πήγαινα τις γάτες μου στον κτηνίατρο και εκείνος με πλησίασε και με ρώτησε αν είναι καλά», είπε η Πίτερς.

Όπως πρόσθεσε η ίδια, ο Μέιρ δίδασκε αγγλικά σε ξένους στην κωμόπολή του εδώ και αρκετά χρόνια. Τον μεγάλωσαν οι παππούδες του ενώ η μητέρα του σήμερα ζει σε έναν τοπικό οίκο ευγηρίας.

 

 Σχόλια