ΝΔ: Απαξιωτική άρνηση της κυβέρνησης για διάλογο με την Εκκλησία για τα Θρησκευτικά – Επιχειρούν διχασμό & πόλωση

ΝΔ: Απαξιωτική άρνηση της κυβέρνησης για διάλογο με την Εκκλησία για τα Θρησκευτικά – Επιχειρούν διχασμό & πόλωση

Για συνειδητή επιχείρηση διχασμού και πόλωσης από την κυβέρνηση κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ παράλληλα αναφέρεται σε «απαξιωτική άρνηση» της κυβέρνησης για διάλογο με την Εκκλησία.

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει.

Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης σε σχέση με άλλες θρησκείες. Κάτι που έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό, όμως, οφείλει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Η απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και η σχεδιαζόμενη από τους κ. Τσίπρα και Φίλη σύγκρουση με την Εκκλησία είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών αντιπαραθέσεων».Σχόλια