ΝΔ: Εκλογή προέδρου από τη βάση μέχρι την άνοιξη του 2016

ΝΔ: Εκλογή προέδρου από τη βάση μέχρι την άνοιξη του 2016

Η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισαν ομόφωνα την εκλογή προέδρου από τη βάση μέχρι την άνοιξη του 2016, ενώ το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό, είναι σε άμεση συνάρτηση με τις πολιτικές εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό, στην εκλογή προέδρου από τη βάση, δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία, ενώ αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.

Πηγές της Ν.Δ. επεσήμαιναν πως «ιστορικά η Ν.Δ. υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ. μέχρι την άνοιξη του 2016 σύμφωνα με το καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

«Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.Σχόλια