ΝΔ: Ερώτηση 36 βουλευτών για τις σχέσεις Τσίπρα-Παππά με τον δικηγόρο των offshore

ΝΔ: Ερώτηση 36 βουλευτών για τις σχέσεις Τσίπρα-Παππά με τον δικηγόρο των offshore

Την υπογραφή 36 βουλευτών της ΝΔ φέρει ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή και απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο, αναφορικά με τις σχέσεις των δύο πρώτων με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που ειδικεύεται σε θέματα εξωχώριων εταιρειών.

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι ο κύπριος δικηγόρος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στα Panama Papers, έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν από τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή.

Παράλληλα κατηγορούν τον κ. Τσίπρα ότι επιμένει να κρύβει τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την κυπριακή εταιρεία που είναι μέτοχος της «Αυγής» και ζητούν σχετικές εξηγήσεις.

«Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Αρτεμίου ειδικεύεται στη δημιουργία εξωχώριων εταιρειών, το όνομα του περιλαμβάνεται στα Panama Papers, ενώ φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, λίγο πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τη διαπλοκή, ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στο Μαξίμου.

Εύλογα ερωτήματα δημιουργούνται από την παρουσία του στο Μαξίμου, καθώς και από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκείνη τη μέρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, αφού πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρίας Atlas Cyprus International Trust υποστηρίζοντας ότι είναι η εταιρία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της ‘Αυγής’.

Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς γι’ αυτές τις περίεργες… ‘συμπτώσεις’» αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ και ζητούν να ενημερωθούν αν επισκέφθηκε ο κ. Αρτεμίου το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου.

«Ποιος ο λόγος της επίσκεψης; Με ποιον-ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κ. Τσίπρα και Παππά;» ρωτούν. Ζητούν επίσης να πληροφορηθούν ποια τεχνογνωσία κομίζει ο κ. Αρτεμίου -ειδικευμένος στις offshore- στους κ. Τσίπρα και Παππά, κατά τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, και γιατί ο κ. Τσίπρας, όταν προκλήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία «Atlas Cyprus International Trust», η οποία είναι μέτοχος της «Αυγής».

Οι βουλευτές ζητούν παράλληλα να ενημερωθούν ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης και για ποιο λόγο βρέθηκε ο συγκεκριμένος δικηγόρος, εμπλεκόμενος στα Panama Papers, στο Μέγαρο Μαξίμου και ακόμη μέχρι πού φθάνει η συνεργασία του με την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις επισκέψεις του δικηγόρου των offshore στο Μαξίμου


Σχόλια