ΝΔ: Η Γεροβασίλη ψεύδεται για τις συντάξεις

ΝΔ: Η Γεροβασίλη ψεύδεται για τις συντάξεις

«Ψεύδεται και πάλι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κατηγορώντας άλλους για όσα ήδη απεργάζεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις συντάξεις. Ήδη, άλλωστε, ενέγραψε στον Προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δισ. Και, ήδη, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη που υποσχόταν, προχώρησε σε 13 μειώσεις συντάξεων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη εμπιστοσύνης, και επιτιθέμενη στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, κατηγορώντας την ότι ψεύδεται σχετικά με τις συντάξεις και το ενδεχόμενο περικοπών.

Όπως επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, προεκλογικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έταζε 13η σύνταξη και αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Ωστόσο, μετεκλογικά, σύμφωνα πάντα με την ΝΔ, η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει ότι «δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων».

«Τώρα, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνουν ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις επικουρικές. Κανένας πια δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται», καταλήγει η ανακοίνωση.Σχόλια