ΝΔ: Μετά από μνημονιακός, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε και φιλονατοϊκός

ΝΔ: Μετά από μνημονιακός, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε και φιλονατοϊκός

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό», ανέφερε σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία, ενώ καταλόγισε στην Κουμουνδούρου ότι η «αρχική ιδεοληπτική αμηχανία της, συνέβαλε στη διόγκωση του προβλήματος».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, δήλωσε σχετικά ότι «η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται στη σωστή κατεύθυνση».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πάντως ότι είναι αυτονόητο πως κάθε τέτοια διεθνής δράση πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα – σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο – δικαιώματα και αρμοδιότητες της χώρας.

«Θεωρούμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας ενισχύει μεν, αλλά δεν υποκαθιστά, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και ειδικότερα της FRONTEX – στη φύλαξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης», εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τέλος, καταλόγισε στην κυβέρνηση «προβληματικές ενέργειες» και «απαράδεκτες παραλείψεις», που είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει «δραματική μορφή» το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.Σχόλια