ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει που οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ, που υποσχόταν ότι θα τον καταργήσει

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει που οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ, που υποσχόταν ότι θα τον καταργήσει

Στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ «που ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ότι θα καταργήσει», και στη στάση πληρωμών του κράτους στους ιδιώτες, αποδίδει η Νέα Δημοκρατία την υπέρβαση των δημόσιων εσόδων το Σεπτέμβριο, σε σχόλιό της για τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει, επειδή οι πολίτες πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι οι πολίτες «πλήρωσαν το φόρο που (ο κ. Τσίπρας) υποσχόταν ότι θα καταργήσει». «Και πολλοί τον πλήρωσαν εφάπαξ εκμεταλλευόμενοι τις διευκολύνσεις των πιστωτικών καρτών», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακόμη επισημαίνει ότι «οι φορολογούμενοι, που τους τελευταίους δύο μήνες ταλαιπωρήθηκαν στις ουρές της εφορίας, έχουν ήδη υποστεί τον “κόφτη” των μισθών και των συντάξεών τους εξαιτίας και της υπερφορολόγησης που επέβαλε αυτή η κυβέρνηση».

Παράλληλα, η ΝΔ κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει κηρύξει στάση πληρωμών 3,4 δισ. ευρώ, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

«Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει η Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Όσοι προεξοφλούσαν κατάρρευση των εσόδων θα πρέπει να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλούΣχόλια