ΝΔ: Στη Μαδρίτη για το συνέδριο του ΕΛΚ οι «τέσσερις» – Το παρασκήνιο της μη υποψηφιότητας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία (βίντεο)

ΝΔ: Στη Μαδρίτη για το συνέδριο του ΕΛΚ οι «τέσσερις» – Το παρασκήνιο της μη υποψηφιότητας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία (βίντεο)

Στο εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο διεξάγεται την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη, θα συμμετάσχει πολυμελής αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Μεϊμαράκης.

Στη Μαδρίτη θα ταξιδέψουν και οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εν τω μεταξύ, έντονο είναι το παρασκήνιο αναφορικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση της απόσυρσης της υποψηφιότητας κατέληξαν ύστερα από επικοινωνία που είχε η κ. Μπακογιάννη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που την είχε προτείνει εκ μέρους της ΝΔ για τη συγκεκριμένη θέση κατόπιν συμφωνίας και με τους άλλους τρεις υποψηφίους προέδρους του κόμματος.

Σύμφωνα με το MEGA, η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι την υπονόμευσε παρασκηνιακά παίρνοντας τηλέφωνα για να μην ψηφιστεί. Το περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού απαντά ότι «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά», αφού δε θα γινόταν να πάρει τηλέφωνο τους εκατοντάδες συνέδρους για να μην ψηφιστεί.

«Χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να κερδίσει μία θέση Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», φέρεται να είπε σχετικά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για την υποψηφιότητα.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Σημειώνεται τέλος ότι πέρα από τους υποψηφίους προέδρους, την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί στη Μαδρίτη απαρτίζουν ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Κουμουτσάκος και Νότης Μηταράκης, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Σμυρλής, ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, ο πολιτικός Σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Αμπατζόγλου και η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Πηνελόπη Γαβρά.Σχόλια