ΝΔ: Τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες στη συνεδρίαση της ΚΟ

ΝΔ: Τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες στη συνεδρίαση της ΚΟ

Με χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι βουλευτές τον Γιάννη Πλακιωτάκη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προέδρου το κόμματος μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου να οδηγήσει τη ΝΔ στην εκλογή νέου αρχηγού.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις μετά το ναυάγιο της εκλογικής διαδικασίας, ξεκίνησε χωρίς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

1

Στα της διαδικασίας, ο κ. Πλακιωτάκης προσήλθε συνοδευόμενος από τον Γιάννη Τραγάκη και κατέλαβε τη θέση του προεδρεύοντος στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, προκειμένου να διευθύνει.

Κανονικά, με βάση το καταστατικό της παράταξης, θα έπρεπε να αναλάβει χρέη ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ωστόσο κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη και των δικών του βουλευτών, αφού άλλωστε πολλοί τον θεωρούν συνυπεύθυνο για την αποτυχία της εκλογής, καθώς ήταν πρόεδρος της ΚΕΦΕ.

2

Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις και αναμένεται να τοποθετηθεί για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο εξής.

Στα έδρανα, δύο εκ των υποψηφίων για την προεδρία, οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθισαν δίπλα-δίπλα, ενώ ο έτερος υποψήφιος, Απόστολος Τζιτζικώστας, κάθισε μόνος του.

3

Σημειώνεται τέλος ότι όταν μπήκε στην αίθουσα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαιρέτησε μόνο τους κ.κ. Βορίδη και Βαρβιτσιώτη, αλλά όχι και τους συνυποψηφίους του.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς στο ereportaz: Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο χάλι! – Πού «χαλαρώνει» ο πρώην πρωθυπουργός πριν την κρίσιμη ΚΟ (Αποκλειστικές φωτο)Σχόλια