Νέα δεδομένα φέρνει το ΥΠΟΙΚ…μείωση στα τέλη κυκλοφορίας αύξηση στη βενζίνη

157 3

Τα ίσια ανάποδα αναμένεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο έχει στα σκαριά νέες τροπολογίες που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας εξετάζοντας μάλιστα το ενδεχόμενο αύξησης της βενζίνης για να μεταφέρει το βάρος των τελών κυκλοφορίας στη χρήση με βάση τα χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης, πρόκειται να σημειωθεί αύξηση φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου. Το ποσό αυτό δηλαδή θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν «ένα αυτοκινητάκι που καίει λίγα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως οι αλλαγές αυτές θα πάρουν σάρκα και οστά από το 2016 και μάλιστα στις τροποποιήσεις αυτές θα συμπεριληφθούν και μειώσεις των τελών , παραμένοντας ωστόσο ένα αναλογικό μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα, που δεν θα είναι απαγορευτικό για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις  πινακίδες τους όσοι τις έχουν καταθέσει.

 Join the Conversation

3 comments

  1. Angelos Georgoulas Απάντηση

    Πολύ λογικό………………………..

  2. Angelos Georgoulas Απάντηση

    Πολύ λογικό………………………..

  3. Θάνος Σφύρης Απάντηση

    είναι πολύ απλό. Εξαγγελουν αυτό τώρα που αύξησαν τα τέλη ούτως ώστε να αυξήσουν άμεσα την βενζίνη και μέχρι του χρόνου που θα ξαναπληρωσουμε τέλη η αύξηση της βενζίνης θα έχει ξεχαστεί για ποιο λόγο έγινε δήθεν και ξανά μανά τα ίδια ή και μεγαλύτερα τέλη. Καλά δεν μας έχουν απλά για μαλακες μας το λένε και κατάμουτρα