Νέα δημοσκόπηση – κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση – κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δυνατό «χαστούκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα δημοσκόπηση της Public Issue, η πρώτη που βγαίνει στη δημοσιότητα από την ημέρα που η εφημερίδα «Αυγή» διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία.

Όπως καταγράφεται στο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Οκτώβριο, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής βρίσκεται πλέον στις 24 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 42% και τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 18%.

Την ίδια ώρα, η απογοήτευση και η απαισιοδοξία των πολιτών είναι έκδηλη, καθώς το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας στη χώρα θα χειροτερέψει στους επόμενους 12 μήνες, το 89% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, και το 51%, στο ερώτημα «ποια μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή μία κυβέρνηση ΝΔ», απαντά «Καμία από τις δύο».

oikonomia

Αναλυτικότερα, μεγάλο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και τα λοιπά κόμματα 7,5%.

prothesi

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ η απάντηση «Κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει 35%.

katalliloteros-proth

Στο ερώτημα «ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% «Καμία από τις δύο».

kalyteri-kyvernisi

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, και ακολουθούν οι Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.

dimotikotita

Πηγή: publicissue.grΣχόλια