Νέα εκδοχή: Ο τρομοκράτης λέγεται Φεϊσάλ C. και είναι βέλγος δημοσιογράφος

Νέα εκδοχή: Ο τρομοκράτης λέγεται Φεϊσάλ C. και είναι βέλγος δημοσιογράφος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η βελγική Le Soir ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης και συνδέονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες είναι κάποιος Φεϊσάλ C., ένας Βρυξελλιώτης που εργάζεται ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος.

«Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η αστυνομία πιστεύει ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο τρομοκράτης με το καπελάκι να είναι αυτός ο Φεϊσάλ C., δηλαδή ο τρομοκράτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών που κατάφερε να ξεφύγει. Ο Φεϊσάλ ανακρίνεται αλλά «αρνείται να συνεργαστεί». Προς το παρόν δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία», γράφει η le Soir.
Ο εν λόγω Φεϊσάλ μένει στην πόλη των Βρυξελλών και βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών εδώ και μήνες. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η βελγική εφημερίδα, μπορεί να είναι αυτός ο άντρας με το καπελάκι όπως φαίνεται από την κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο αλλά και από τις κάμερες που τον εμφανίζουν στη στάση του μετρό Μαελμπέκ.
Ο Φεϊσάλ προσπάθησε να στρατολογήσει κόσμο και έγιναν πολλές καταγγελίες εναντίον του στην εισαγγελία από τον δήμαρχο της πόλης των Βρυξελλών. Επειδή θεωρήθηκε επικίνδυνος, ο δήμαρχος τον συνέλαβε πολλές φορές γιατί εμφανιζόταν στο πάρκο Μαξιμιλιέν των Βρυξελλών και προσπαθούσε «να στρατολογήσει για τα ριζοσπαστικά κινήματα» διάφορα άτομα αιτούντες άσυλο ή χωρίς χαρτιά, τα οποία βρίσκονταν μέσα στο πάρκο.

 Σχόλια