Νέα γκάφα ολκής Φίλη που αφήνει έκθετο τον Τσίπρα

Νέα γκάφα ολκής Φίλη που αφήνει έκθετο τον Τσίπρα

Στα οικονομικά του πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά τις «πενταροδεκάρες» για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, υποστηρίζοντας πως μπορεί και στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο γιατί «είναι εύπορος». Συγκεκριμένα σε ερώτηση που ετέθη στον κ..Φίλη για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό, απάντησε χαρακτηριστικά :

«Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε. Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του».

Στο σημείο αυτό, για όσους δεν θυμούνται ο κ. Τσίπρας μπορεί να ανήκει στους προνομιούχους που δεν επιβαρύνονται του νέου ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ωστόσο στέλνει τους  γιους του σε δυο από τα ακριβότερα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, το «νηπιαγωγείο Χίλλ» και την «Αγκάλη». Μάλιστα σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ereportaz παρουσιάζονται οι πολιτικοί που πληρώνουν τις «πενταροδεκάρες» του κυρίου Φίλη. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης  δήλωσε πως την μεγάλη πλειοψηφία ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη, καθώς και ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος.

Για το τέλος, ο υπουργός Παιδείας άφησε το καλύτερο, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, ξεχνώντας ωστόσο ότι σε δήλωση του νωρίτερα αποκαλούσε προνομιούχο τον κ. Τσίπρα λόγω του παχυλού εισοδήματος που εισπράττει τον χρόνο.

Ακόμη ο υπουργός παιδείας είπε το αμίμητο: Η κυβέρνηση έχει να επιλέξει ή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ή ΦΠΑ 23% στο βόειο κρέας, θα επιλεγεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση καθώς επηρεάζει κάποιους και όχι όλους. «Είμαστε κατά των μέτρων που λειτουργούν οριζόντια για όλους. Αν πρέπει να επιβληθεί το 23% ας επιβληθεί σε εκείνους που επιλέγουν και μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία».

Διαβάστε επίσης καποιες από τις ατάκες φίλη που έχουν αφήσει… ιστορία!:

Προκαλεί πάλι ο Φίλης: Όταν κάποιος μπορεί να δώσει για σχολεία 7000 το χρόνο στριμώχνεται για αλλά 500;

Προκλητικές δηλώσεις Φίλη για τα «μακαρόνια με 23%»

 

 

 Σχόλια