Νέα μάχη με τους δανειστές: Ζητούν μέτρα 150 εκατ. για τον ΦΠΑ στα νησιά

Νέα μάχη με τους δανειστές: Ζητούν μέτρα 150 εκατ. για τον ΦΠΑ στα νησιά

Νέα μάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές, οι οποίοι ζητούν να πάρουμε νέα μέτρα ύψους 150 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Το μέτωπο άνοιξε μετά και τη νέα εξαγγελία του πρωθυπουργού για το πάγωμα του ΦΠΑ για ένα χρόνο στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, μετά και την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για το έκτακτο επίδομα προς τους συνταξιούχους, απόφαση που έλαβε μονομερώς η κυβέρνηση.

Οι δανειστές υπολογίζουν, ότι με τη νέα αυτή κίνηση της κυβέρνησης για το πάγωμα του ΦΠΑ για ένα έτος, οι απώλειες για τα δημόσια Ταμεία θα αγγίξουν τα 100 έως 150 εκατ. και για αυτό ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα προκειμένου να υπάρξουν από άλλου τα αντίστοιχα έσοδα.

Μέσα σε όλα αυτά, ο επίτροπος Μοσκοβισί, έσπευσε να δηλώσει ότι το ζήτημα των παροχών της κυβέρνησης έκλεισε με την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου και ανέφερε ότι η ανακοίνωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσουν.

«Ανοιχτός ο δρόμος για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους: μια απαραίτητη και δίκαιη συμφωνία διαφαίνεται και το χαιρετίζω» είναι το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά την ανακοίνωση του Ντάισελμπλουμ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της θεωρεί ότι με τα πλεονάσματα που θα προκύψουν δεν θα υπάρξει ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων.Σχόλια