Νέα ωμή παρέμβαση των Αμερικανών στα εσωτερικά της χώρας: «Μη φιλική πράξη η αποφυλάκιση Ξηρού»

Νέα ωμή παρέμβαση των Αμερικανών στα εσωτερικά της χώρας: «Μη φιλική πράξη η αποφυλάκιση Ξηρού»

Στη συνήθη τους πρακτική να παρεμβαίνουν και μάλιστα απροκάλυπτα πλέον στα εσωτερικά της Ελλάδας επιδόθηκαν για μια ακόμη φορά οι ΗΠΑ, αυτή τη φορά με τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς ο οποίος χαρακτηρίζει μια ενδεχόμενη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ως πράξη που θα θεωρηθεί «μη φιλική» από τον Λευκό Οίκο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα δήλωσε ότι η επιμονή της Αθήνας στο νομοσχέδιο για απελευθέρωση ισοβιτών δεν βρίσκει διόλου σύμφωνη την αμερικανική κυβέρνηση.

«Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού η οποιοδήποτε άλλου που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα αμερικανών διπλωματών θα είναι μια εξαιρετικά μη φιλική ενέργεια για τις ΗΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πιρς.

Ο Ντέιβιντ Πιρς, μπροστά από μία πλάκα στην οποία ήταν χαραγμένα τα ονόματα των στελεχών της αμερικανικής αποστολής που είχαν δολοφονηθεί από τη 17η Νοέμβρη, δήλωσε πως το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την απελευθέρωση καταδικασμένων τρομοκρατών για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα, πηγές της κυβέρνησης, επιχειρώντας να καθησυχάσουν τις αμερικανικές ανησυχίες, ανέφεραν ότι δεν προβλέπεται αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, αλλά κατ’ οίκον κράτηση με βραχιολάκι.

Πρόσθεταν μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει δυο φορές ευαισθησία για την τρομοκρατία, «διότι τα εγκλήματα αυτά έγιναν στο όνομα της Αριστεράς».


Σχόλια