Νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας η Κέιτ Μπλάνσετ

Νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας η Κέιτ Μπλάνσετ

Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) ανακηρύχθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, όπως ανακοίνωσε στις 2 Μαΐου ο Οργανισμός.

Η ανακοίνωση έγινε μόλις επέστρεψε η Blanchett από αποστολή στην Ιορδανία όπου πήγε για να παρακολουθήσει τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Σύρους που έχουν εκτοπιστεί από την πατρίδα τους λόγω του πολέμου. Συνάντησε οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και άκουσε από πρώτο χέρι τις ιστορίες τους για το επικίνδυνο ταξίδι που αναγκάστηκαν να κάνουν και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

«Είμαι εξαιρετικά περήφανη που θα αναλάβω αυτό το ρόλο», είπε η Blanchett σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη. «Δεν έχει υπάρξει κρισιμότερη περίοδος για να σταθούμε στο πλευρό των προσφύγων και να δείξουμε αλληλεγγύη. Διανύουμε μια περίοδο κρίσης χωρίς προηγούμενο και πρέπει να υπάρξει καταμερισμός των ευθυνών σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι σα να βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι της συμπόνοιας ή της έλλειψης ανεκτικότητας;»

Σχόλια