Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου

Νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου

Νέα πρόεδρο του Αρείου Πάγου επέλεξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το υπουργικό συμβούλιο καλύπτοντας τη θέση άμεσα ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Η Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς  της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο και έχει παραπέμψει  την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο προήγαγε στη θέση του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας την έως τώρα αντιπρόεδρο του ΑΠ και πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος  Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου.

Αύριο αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο σημερινός πρόεδρος του Αρείου ΠάγουΑθανάσιος Κουτρουμάνος και η κυβέρνηση έκρινε οτι η θέση πρέπει να καλυφθεί άμεσα, καθώς το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων, τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Επίσης, η κυρία Θάνου θα είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείουως η αρχαιότερα εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και  Ελεγκτικού Συνεδρίού).

Οι νέοι πρόεδροι των δύο άλλων μεγάλων δικαστηρίων της χώρας θα επιλεγούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Αύριο αποχώρούν ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος και του Ελεγκτικού ΣυνεδρίουΝικόλαος Αγγελάρας.

Η κυρία Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα  τον Απρίλιο του 1975. Είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς  της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο και έχει παραπέμψει  την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.Σχόλια