Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Δεν δέχεται την επαναπροώθηση όσων βρίσκονται στα ελληνικά νησιά!

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Δεν δέχεται την επαναπροώθηση όσων βρίσκονται στα ελληνικά νησιά!

Μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού, τις εσπευσμένες αντιδράσεις των χωρών της Βαλτικής, τις αποκαλύψεις του Ντόναλντ Τουσκ: «Εμείς ζητήσαμε το κλείσιμο των συνόρων»(!) κι ενώ μετράμε αντίστροφα για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής (17 – 18 Μαρτίου), η Τουρκία σκέφτηκε να… «ξεκαθαρίσει» τη θέση της!

Η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (10/03/2016) ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ.

Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, διευκρίνισε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα δεχθεί πίσω η Τουρκία θα αντιπροσωπεύει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός.

Ο Βολκάν Μποζκίρ υποστήριξε επίσης ότι η υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την άρση των περιορισμών της βίζας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την 1η Μαΐου.

σ.σ., κι όλα αυτά ενώ δεν έχει στεγνώσει η μελάνη της αισιοδοξίας του Μεγάρου Μαξίμου από το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη…

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια