Νέα προθεσμία για να απολογηθούν πήραν η μητέρα και ο πατριός του Κ. Πολύζου

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν πήραν η μητέρα και ο πατριός του Κ. Πολύζου

Παράταση για να απολογηθούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου για τις τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν σχετικά με τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, πήραν η μητέρα και ο πατριός του.

Ντυμένη στα μαύρα εμφανίστηκε η μητέρα του Κωστή Πολύζου, το πρωί της Τρίτης (26/01) ενώπιον του ανακριτή Κοζάνης, όπου οδηγήθηκε μαζί με τον συγκατηγορούμενο συζυγό της, προκειμένου να απολογηθούν για τη δολοφονία του ίδιου της του παιδιού.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν λίγο πριν τις εννέα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία. Θα επιστρέψουν σε αυτόν, το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης.

Η 49χρονη γυναίκα και ο 42χρονος σύζυγός της αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού ενώ τους έχουν απαγγελθεί τρεις ακόμα κατηγορίες, αυτές τις περιύβρισης νεκρού, της ψευδορκίας και της πλαστογραφίας.

Nέες αποκαλύψεις στην υπόθεση

Η μητέρα και ο πατριός του Κωστή Πολύζου, σύμφωνα με το sierafm.gr, είχαν λάβει τέσσερα δάνεια στο όνομα του αδικοχαμένου νεαρού: δύο καταναλωτικά, ένα για το φορτηγό και ένα για το σπίτι.

Όπως αποκάλυψε μέσω facebook υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας τράπεζας που είχε αναλάβει την αποπληρωμή των δανείων της οικογένειας, στις συζητήσεις  που έκανε με τον πατριό εκείνος της έλεγε ότι περίμενε αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής του Κωστή, ενώ επέμενε ότι θα ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη. Για την υπόθεση αυτή το ζεύγος κατηγορείται με πλαστογραφία.

«Εγώ δουλεύω στην τράπεζα. Δεν είναι μόνο ένα το δάνειο, τέσσερα έχει και πλέον ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ λόγω των καθυστερήσεων. Αλλά η ασφαλιστική δεν τους πλήρωσε ποτέ, λόγω της ανεξιχνίαστης δολοφονίας. Δύο δάνεια καταναλωτικά πήραν από 40.000 ευρώ, ένα για το αυτοκίνητο και το άλλο για το σπίτι 400.000 ευρώ» αναφέρει η υπάλληλος σε έναν από τους διαχειριστές σελίδας, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή.

«Και σκέψου ότι του μιλούσα –είμαι στη νομική υπηρεσία- και έλεγε ότι εμείς περιμένουμε από την ασφαλιστική να το πληρώσει και μετά έλεγε ότι θα υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη για να τους σβηστούν τα δάνεια. Ο πατριός μέσα στα δάνεια ήταν ως εγγυητής»


Σχόλια