Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέτης

Νέα, ευνοϊκότερη ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, από τη Βουλή, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο υπουργός είπε ότι «υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας» και έδωσε το «στίγμα» της νέας ρύθμισης λέγοντας ότι «μπορούμε για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργό ρυθμό», ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες δόσεις, και μικρότερα ποσά.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι από τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ «υπήρξε νέος εσωτερικός κανονισμός για τις ληξιπρόθεσμες με 36 δόσεις και 10% προκαταβολή. Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τις περιπτώσεις των συμπολιτών που δεν τύγχαναν αυξημένης προστασίας. Έδειξε αυξημένα αντανακλαστικά σε όλες τις καταγγελίες ότι έκοψε το ρεύμα. Και υπήρξαν περιστατικά αναληθή, όπως στα Τέμπη όπου ο άνθρωπος έμενε σε μία ιδιοκατασκευή που είχε πέσει το ρελιέ. Ή με τον άνεργο πατέρα 9 παιδιών που όπως αποδείχθηκε δεν είχε κάνει αίτηση να μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε εισοδήματα. Είναι δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης της ΔΕΗ. Υπάρχει όμως ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργούς ρυθμούς».

Σε ό,τι αφορά στη διασύνδεση των νησιών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η διασύνδεση των Κυκλάδων προχωρά εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ότι η διασύνδεση της Κρήτης θα είναι πραγματικότητα σε 3 – 4 χρόνια, και ότι η διασύνδεση των Δωδεκανήσων έπεται της Κρήτης.Σχόλια