Νέα συνιστώσα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης εντάχθηκε στον σχηματισμό

Νέα συνιστώσα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης εντάχθηκε στον σχηματισμό

Ανακοινώθηκε σήμερα η συμμετοχή της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (Ε.Δ.Ε.Μ) στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, μετά από συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρόεδρο της Ε.Δ.Ε.Μ. κ. Απόστολο Πόντα.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΗ.ΣΥ  «η συνεργασία αυτή σηματοδοτεί την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού  πολιτικού φορέα, που δεν περιορίζεται στα όρια των «παραδοσιακών» πολιτικών σχημάτων και προσώπων αλλά αναζητά την ενεργή συμβολή δυνάμεων «εκτός των τειχών» του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος. Συλλογικότητες νέων ανθρώπων, επιστημόνων, εργαζομένων και επαγγελματιών που αναζητούν έκφραση και δυνατότητα συμμετοχής στη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα»

Τέλος, όπως σημειώνουν στην ΔΗ.ΣΥ. «με τη συμμετοχή της Ε.Δ.Ε.Μ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενισχύεται με μια ιδιαίτερα δυναμική ομάδα νέων  σε Ελλάδα και εξωτερικό, με όραμα και γνώση, που θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης σύγχρονης, προοδευτικής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα».

Αξίζει να θυμίσουμε πως τον τελευταίο μήνα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ενταχθεί το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ αλλά και ο διαγραφόμενος από το ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Με δεδομένο ότι οι εξελίξεις τρέχουν οφείλουμε να πούμε πως δύο ακόμα ανεξάρτητοι βουλευτές, η Κατερίνα Μάρκου που εκλέχτηκε με το Ποτάμι και ο Γιώργος Καρράς από την Ένωση Κεντρώων, αναμένεται να προσχωρήσουν στην Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 Σχόλια