Νέα συντρίμμια αεροσκάφους εντόπισαν εμπειρογνώμονες στο Λα Ρεϊνιόν

Νέα συντρίμμια αεροσκάφους εντόπισαν εμπειρογνώμονες στο Λα Ρεϊνιόν

Παράθυρα αεροπλάνου, μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, καθώς και φύλλα αλουμινίου, είναι τα νεότερα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων στις ακτές του γαλλικού νησιού Λα Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκε τμήμα φτερού αεροπλάνου που εικάζεται ότι ανήκε στο εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Μεταφορών της Μαλαισίας, τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα Μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στο νησί, ενώ ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. «Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ανακοίνωσε χθες ότι το τμήμα φτερού που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραλία του νησιού ανήκει στο εξαφανισμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, γεγονός που αποτελεί και την πρώτη ένδειξη ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Ωστόσο, η εισαγγελία του Παρισιού, και συγκεκριμένα ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού, Σερζ Μακοβιάκ που μετέχει στην έρευνα, εμφανίσθηκε πιο επιφυλακτικός, κάνοντας λόγο για «πολύ ισχυρές ενδείξεις» ότι τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος, οι οποίες θα πρέπει να επιβεβαιωθούν.

Παράλληλα, ο Μακοβιάκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι το κομμάτι της βαλίτσας που βρέθηκε μαζί με το φτερό θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν από τη γαλλική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος τύπου Boeing 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση Πεκίνο-Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014.
Παρά τις διεξοδικές πολύμηνες έρευνες, μέχρι πρότινος δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος του.Σχόλια