Νέα, τριήμερη απεργία των εργαζομένων στο ΝΑΤ για το ασφαλιστικό

Νέα, τριήμερη απεργία των εργαζομένων στο ΝΑΤ για το ασφαλιστικό

Την αντίδρασή τους στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εκδηλώνουν οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), κηρύσσοντας, νέα – τριήμερη αυτή τη φορά – απεργιακή κινητοποίηση.

Η κινητοποίηση αρχίζει αύριο Τρίτη, και οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δε λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του Ταμείου.

Για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στο κεντρικό κτήριο του Ταμείου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για συντονισμό κοινής δράσης, θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΠΝΟ, την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί στην πύλη Ε-3, και στην πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που θα ακολουθήσει.

Σημειώνεται πως από την απεργία των εργαζομένων του ΝΑΤ, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην έκδοση πιστοποιητικών ελευθεροπλοΐας για την ακτοπλοΐα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε στην τελευταία συνεδρίασή του τον πρόεδρο του ΝΑΤ να μπορεί μετά από έλεγχο, και αν δεν υπάρχουν οφειλές εισφορών για κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, να εκδίδει πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας.Σχόλια