Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Νίκο Κοκλώνη

Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Νίκο Κοκλώνη

Σε δικαστικές περιπέτειες μπήκε ο επιχειρηματίας και παρουσιαστής της εκπομπής “Celebrity Travel” του Ant1, καθώς τον περασμένο μήνα εκδικάστηκε αγωγή σε βάρος του για οφειλόμενα ενοίκια βίλας που είχε μισθώσει. Πρόκειται για μια μονοκατοικία στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης την οποία ο γνωστός παρουσιαστής είχε ενοικιάσει για κάποιους μήνες, με τον ιδιοκτήτη να ζητά τα μισθώματα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016 και αποζημίωση χρήσεως για τους επόμενους μήνες.

“Είχε αρχίσει να καταβάλλει κάποια στιγμή εκπρόθεσμως τα ενοίκια και μετά από πιέσεις και όχλησεις δεν κατεβαλλε και πάλι. Από 15 Νοεμβρίου 2016 δεν κατεβαλλε καθόλου χρήματα. Η συμφωνία έγινε τον Φεβρουάριο του 2016. Θα το μίσθωνε για ένα τρίμηνο και θα σκεφτόταν να το αγοράσει. Όταν έληξε το τρίμηνο δεν έγινε ανανέωση γιατί έλειπε στο εξωτερικό και πέρασε ένας μήνας με σιωπηλή παράταση και ανανεώθηκε τον Ιούνιο”, ανέφερε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη.

Από την πλευρά του Νίκου Κοκλώνη εμφανίστηκε ως μάρτυρας ο υπεύθυνος ασφαλείας του, Σταμάτης Κατσίκης προκειμένου να καταθέσει υπέρ του στην υπόθεση. “Είμαι υπεύθυνος ασφαλείας του. Αρχικά στην εταιρία του και μετά τον ανέλαβα προσωπικά. Το ανέλαβα τον ίδιο. Ξέρω ότι είχε κάνει έμβασμα και είχε μεταφέρει ένα μεγάλο ποσό για να εξοφλήσει κάποιους μήνες. Μου είχε ζητήσει να κάνω και προσφορά, στην περίπτωση που αγόραζε το σπίτι, για την ασφάλεια του. Είναι ένα πολύ καλό σπίτι. Είχε κάνει έμβασμα 40 με 45 χιλιάδες ευρώ από εταιρικό λογαριασμό που έχει εταιρία στη Βουλγαρία. Έφυγε από το σπίτι πέρυσι αρχές του χρόνου”, αέφερε ο μάρτυρας. Η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το αν τελικά υπάρχει οφειλή ή όχι αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Κοκλώνη

Ο Νίκος Κοκλώνης έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα αρκετές φορές στο παρελθόν λόγω των εταιριών του Airfast Tickets και Dealber, από τις οποίες είχε αποχωρήσει -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- όταν ξεκίνησαν τα προβλήματά τους. Η τελευταία περίπετεια στην οποία αναφέρθηκε το όνομά του ήταν αυτή της Dealber, όταν στις αρχές Ιανουαρίου του 2016 κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από τα υπερσύγχρονα γραφεία της KOKLONIS GROUP της Λεωφόρου Συγγρού για κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας Dealber. Η συγκεκριμένη ηλεκτορνική πλατφόρμα εμφανιζόταν ως το νέο δημιούργημα του πρώην ιδιοκτήτη της AirFastTickets, που έβαλε “λουκέτο” προ τριετίας με τον ίδιο όμως να έχει αποχωρήσει πριν από αυτό.

Λίγους μήνες μετά την λαμπερή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Dealber, τον Οκτώβριο του 2017 γίνεται γνωστό ότι έχουν επιβληθεί στην εταιρία πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ η υπόθεση απασχολεί και τις εισαγγελικές αρχές, κατόπιν ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή. Σημειώνεται, ότι Dealber προσέφερε κουπόνια και εκπτώσεις σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, από ακριβά κινητά τηλέφωνα μέχρι αεροπορικά εισιτήρια και πακέτα διακοπών, με εξαιρετικά μειωμένες τιμές.

Με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή έγινε γνωστό ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρία, ενώ στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι σε βάρος της Dealber Ι.Κ.Ε. «έχουν ήδη εκδοθεί εντός του τρέχοντος έτους άλλες δύο αποφάσεις επιβολής χρηματικού προστίμου, συνολικού ποσού €45.000, καθώς πλήθος καταναλωτών κατήγγειλαν ότι ενώ διενήργησαν συναλλαγή με την εταιρεία, δεν παρέλαβαν ποτέ τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που αγόρασαν από αυτή». Ωστόσο, ο Νίκος Κοκλώνης δήλωσε τότε ότι είχε αποχωρήσει από τον Ιούλιο του 2017 και απλώς βοηθούσε την εταιρία, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν πρόκειται για απάτη αλλά για αδυναμία κατανόησης εκ μέρους των καταναλωτών του τρόπου λειτουργίας της.


Σχόλια