Νέες βελτιώσεις Παππά στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο τη συναίνεση

Νέες βελτιώσεις Παππά στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο τη συναίνεση

Με στόχο να κάμψει τις αντιρρήσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι αμετακίνητη στο αίτημα της κατάργησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, φέρεται να κάνει ένα βήμα πίσω προκειμένου να υπάρξει συναίνεση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός αναμένεται να καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση, που θα διευκρινίζει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται στο ΕΣΡ από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τη νομοτεχνική βελτίωση που θα φέρει ο κ. Παππάς αναμένεται, να προβλέπεται, σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού (για τις άδειες), να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και αναφορικά με τον αριθμό των αδειών.

Με την τροπολογία αναστέλλεται η ισχύς του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, που προέβλεπε ότι ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και ο τρόπος διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας αφαιρούνταν από το ΕΣΡ και μεταβιβάζονταν στον υπουργό Επικρατείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη διάταξη που κρίθηκε αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας.Σχόλια