Νέοι χρησμοί από Σκουρλέτη: Μπορεί εκλογές μπορεί και όχι, μπορεί συμβιβασμός μπορεί και ρήξη, ναι στην πειθαρχία αλλά όχι στην πειθαρχία…

Νέοι χρησμοί από Σκουρλέτη: Μπορεί εκλογές μπορεί και όχι, μπορεί συμβιβασμός μπορεί και ρήξη, ναι στην πειθαρχία αλλά όχι στην πειθαρχία…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που η τελική πρόταση των δανειστών δεν συνάδει με τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, άφησε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό  ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, χωρίς μάλιστα να αποκλείσει και το σενάριο ρήξης με τους εταίρους.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, πως ο λαός εξέλεξε τη σημερινή κυβέρνηση με βάση ένα «συγκεκριμένο πρόγραμμα», και ουδέποτε έδωσε «λευκή εντολή» για μία συμφωνία που θα παραβιάζει αυτές τις υποσχέσεις.

Στόχος των εκλογών, εξήγησε, θα είναι η διεύρυνση των ορίων της εντολής που διαθέτει η κυβέρνηση.

Άφησε δε να εννοηθεί, πως η νέα εντολή θα μπορεί να επιτρέπει συμβιβασμό με τους δανειστές, αλλά κατέστησε σαφές, πως ταυτόχρονα «προφανώς μπαίνει και το ενδεχόμενο της ρήξης».

«Πρέπει να θέσουμε τα ζητήματα ειλικρινά στον Ελληνικό λαό», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας, εκτιμώντας πάντως, πως «ρήξη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη» έξοδο από το ευρώ.

Ερωτηθείς αν η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι έτοιμη να υπερψηφίσει μία δύσκολη συμφωνία, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε, πως η έννοια της κομματικής πειθαρχίας που υπάρχει σε άλλες παρατάξεις δεν υφίσταται ακριβώς στην «Κουμουνδούρου» και επισήμανε πως, «το σημαντικό είναι να βρεθούμε σε μία κατάσταση όπου οι βουλευτές δεν θα χρειάζεται να έρθουν σε δύσκολη θέση».

«Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά πρέπει να περιέχει ορισμένα χαρακτηριστικά», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις εκροές καταθέσεων από τις Ελληνικές τράπεζες, που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε, πως υπάρχουν «ανώνυμες καταγγελίες», που κάνουν λόγο, πως στελέχη τραπεζών, «κατόπιν εντολής των διευθυντών τους», προτρέπουν καταθέτες να επενδύσουν τις αποταμιεύσεις τους σε επενδυτικά προϊόντα (αμοιβαία κεφάλαια) του Εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να κατονομάσει και να αναφερθεί σε συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.Σχόλια