Νεκροί δύο μετανάστες ανοικτά της Λιβύης σε νέο ναυάγιο – Αγνοούνται ακόμη 10 άνθρωποι

Νεκροί δύο μετανάστες ανοικτά της Λιβύης σε νέο ναυάγιο – Αγνοούνται ακόμη 10 άνθρωποι

Δύο μετανάστες από τη Λιβύη που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 10 ακόμη αγνοούνται και 108 διασώθηκαν, ανέφερε η λιβυκή ακτοφυλακή.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Άσραφ Αλ Μπάντρι, η ακτοφυλακή «ειδοποιήθηκε το πρωί ότι μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος απηύθυναν έκκληση για βοήθεια».

Όταν μία περίπολος έφθασε επί τόπου, ανοικτά της πόλης Ζανζούρ (10 χλμ. δυτικά της Τρίπολης), «σχεδόν όλο το σκάφος βρισκόταν κάτω από το νερό», συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι «Διασώσαμε 108 ανθρώπους όμως δύο πνίγηκαν και δέκα άλλοι παραμένουν αγνοούμενοι».

Οι διασωθέντες, οι οποίοι δε φορούσαν σωσίβια σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μεταφέρθηκαν στη βάση του πολεμικού ναυτικού στην Τρίπολη, όπου οι ακτοφύλακες τούς έδωσαν στεγνά ρούχα, ανάμεσά τους και στρατιωτικές στολές και κουβέρτες, εν αναμονή της άφιξης πρακτόρων της υπηρεσίας κατά της παράνομης μετανάστευσης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι να τους στείλουν σε κέντρο κράτησης.

Σημειώνεται ότι η Λιβύη και τα 1.770 χλμ. της ακτογραμμής της έχουν γίνει σταυροδρόμι της παράτυπης μετανάστευσης. Απουσία ελέγχων στα σύνορα λόγω της έλλειψης μέσων ακτοφυλακής, οι διακινητές επωφελούνται από το χάος στη χώρα, η οποία σπαράσσεται από τη βία και έχει δύο αντίπαλες κυβερνήσεις.

Το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα βρίσκεται σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 300 χλμ. από τις ακτές της Λιβύης.Σχόλια