Νεκροί βρέθηκαν δύο βασικοί ύποπτοι για το σκάνδαλο της FIFA

Νεκροί βρέθηκαν δύο βασικοί ύποπτοι για το σκάνδαλο της FIFA

Νεκροί βρέθηκαν έξω από το σπίτι τους στο Μπουένος Άιρες, οι Αργεντίνοι Ούγκο και Μαριάνο Γίνκις, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων έξι συλληφθέντων στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο της έρευνας της Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για το σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Μπουένος Άιρες, ο Ούγκο Γίνκις και ο γιος του Μαριάνο, ήταν ιδιοκτήτες της εταιρείας διαφημίσεων «Full Play», η οποία είχε ειδικότητα στα τηλεοπτικά δικαιώματα και συνεργαζόταν επί χρόνια με την παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Οι δυο τους είχαν χαρακτηριστεί ως «βασικοί ύποπτοι» για την υπόθεση εξαιτίας της οποίας ο Σεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι οι αρχές της Αργεντινής είχαν αποφασίσει να εκδώσουν τους Γίνκις στις ΗΠΑ, για να συνεχιστεί η έρευνα αναφορικά με τη FIFA.

Ωστόσο οι δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί λίγο πριν ταξιδέψουν, με το θάνατό τους να προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Λεπτομέρειες για το σκάνδαλο δωροδοκίας και μαύρου χρήματος στη FIFA άρχισαν να γίνονται γνωστές, όταν το FBI, σε συνεργασία με την αστυνομία της Ελβετίας, προχώρησε στη σύλληψη υψηλόβαθμων στελεχών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και στελεχών εταιρειών μάρκετινγκ από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική, με τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν μέσα στις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Το κατηγορητήριο αφορά σε 14 πρόσωπα που είναι ύποπτα για απάτες, ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις και ξέπλυμα χρήματος.

Εκτός των στελεχών της FIFA, στις κατηγορίες για το σκάνδαλο εμπλέκονται στελέχη εταιρειών μάρκετινγκ από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική, τα οποία κατηγορούνται ότι πλήρωσαν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε μίζες, με αντάλλαγμα συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης σε σχέση με μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν οι Τζέφρι Γουέμπ, Εουχένιο Φιγουερέδο, Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρντο Λι, Χούλιο Ρότσα, Κώστας Τάκας, Ράφαελ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν και Νικολάς Λεόζ.

Παράλληλα, ως εμπλεκόμενοι παρουσιάζονταν και οι Αλεχάντρο Μπουρθάκο, Ααρόν Ντάβιντσον, Ούγκο και Μαριάνο Γίνκις, ενώ επίσης είχε συλληφθεί ο Χοσέ Μαργιλιές, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως μεσάζων που διευκόλυνε τις παράνομες πληρωμές.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.Σχόλια