Νεκρός από πυρά του Ισλαμικού Κράτους Αμερικανός επίλεκτος

Νεκρός από πυρά του Ισλαμικού Κράτους Αμερικανός επίλεκτος

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν ένα επίλεκτο μέλος των μονάδων ειδικών αποστολών του αμερικανικού ναυτικού (U.S. Navy SEAL) χθες, στο Βόρειο Ιράκ, μετά από ανατίναξη αμυντικών κουρδικών θέσεων, στη διάρκεια επίθεσης των τζιχαντιστών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Πρόκειται για τον τρίτο Αμερικανό επίλεκτο που σκοτώνεται στη διάρκεια της μάχης, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας, το 2014. Οι επιχειρήσεις αυτές, έχουν ως αντικειμενικό σκοπό την υποβάθμιση και καταστροφή των λειτουργικών υποδομών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ δηλώνουν την ενεργό επιχειρησιακή εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων στην υλοποίηση ειδικών αποστολών.

“Είναι απώλεια ζωής, πάνω στη μάχη. Είναι ένα τραγικό γεγονός,” δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ στη διάρκεια συνέντευξης στη Γερμανία.

Αμερικανός αξιωματούχος διατηρώντας της ανωνυμία του, γνωστοποίησε ότι ο νεκρός, ήταν επίλεκτος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού ναυτικού. Ωστόσο, τα στοχεία της ταυτότητας του, αλλά και ο βαθμός του, δε γνωστοποιήθηκαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια