Νεκρός ο 9χρονος που χάθηκε στον Βουραϊκό

Νεκρός ο 9χρονος που χάθηκε στον Βουραϊκό

Τραγική είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάληξη της υπόθεσης εξαφάνισης ενός 9χρονου παιδιού από ένα φαράγγι στην Αχαΐα. Το πτώμα του ανήλικου ανασύρθηκε από το ρέμα γύρω στις 8 το βράδυ, ενώ τρένο του οδοντωτού βρίσκεται στο σημείο για να τον μεταφέρει.

Η κινητοποίηση ήταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι με μεγάλη συμμετοχή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, στο φαράγγι του Βουραϊκού.

φαράγγι της Αχαΐας

Το χρονικό

Το αγόρι χάθηκε στη διάρκεια πεζοπορίας, που έκανε μαζί με τους γονείς του, άλλους τέσσερις ενήλικους και ακόμη δύο παιδιά γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γονείς του που έκαναν μαζί του πεζοπορία, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έχασαν το μικρό παιδί από το οπτικό τους πεδίο, καθώς έπεσε από τη γέφυρα. Το παιδί χάθηκε κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των γονιών του, ενώ βρίσκονταν σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, μια γέφυρα με πολύ στενό πέρασμα πλάι στη σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού. Η κινητοποίηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ήταν άμεση

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί λίγο πιο πάνω από τη θέση «Δικαστήρια» στο 7ο-8ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από 40 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 1ης και 6ης ΕΜΑΚ, τέσσερις δύτες και αναρριχητές.

Οι ειδικές δυνάμεις που αναζητούσαν το παιδί έδιναν μάχη με το χρόνο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Νίκος Τσόγκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ύψος του φαραγγιού αγγίζει τα 30 μέτρα, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο το συγκεκριμένο σημείο.

Παράλληλα, δύσκολη είναι η επικοινωνία μεταξύ των διασωστών, οι οποίοι επικοινωνούσαν μεταξύ τους μόνο με ασύρματο λόγω έλλειψης σήματος στην περιοχή.

 

 

 Σχόλια