Νεκρός ο Γερμανός τζιχαντιστής, πρώην ράπερ, που στρατολογούσε μαχητές για το ΙΚ (βίντεο)

Νεκρός ο Γερμανός τζιχαντιστής, πρώην ράπερ, που στρατολογούσε μαχητές για το ΙΚ (βίντεο)

Ότι ο Γερμανός Ντένις Μαμαντού Κούσπερτ, πρώην ράπερ, ο οποίος στρατολογούσε μαχητές για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Συρία, επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

Ο Βερολινέζος τζιχαντιστής, ένας από τους γνωστότερους Δυτικούς μαχητές της ακραίας οργάνωσης, στο παρελθόν έκανε καριέρα στη ραπ μουσική με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ντέζο Ντογκ.

«Επιβεβαιώνω ότι σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 16 Οκτωβρίου κοντά στη Ράκα (σ.σ. προπύργιο του ΙΚ στη βόρεια Συρία) σκοτώθηκε ο Ντένις Κούσπερτ», ανέφερε σχετικά εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος του Πενταγώνου που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είχε διευκρινίσει ότι ο βομβαρδισμός «δε στόχευε συγκεκριμένα» τον ράπερ. Οι ΗΠΑ «δεν τον θεωρούσαν στόχο μεγάλης αξίας» ώστε να επιδιώκουν την εξόντωσή του, εξήγησε.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Γερμανός, ο οποίος ήταν περίπου 40 ετών, εντάχθηκε στο ΙΚ το 2012, ενώ είχε εμφανιστεί σε πολλά βίντεο της ακραίας οργάνωσης, και μάλιστα, σε ένα από αυτά, τον Νοέμβριο του 2014, φαινόταν να κρατά το κομμένο κεφάλι άνδρα που εκτελέστηκε επειδή αντιτάχθηκε στο ΙΚ.

Ο Κούσπερτ είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του ΙΚ, τον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, και κατά τα φαινόμενα δρούσε ως στρατολόγος των τζιχαντιστών, κυρίως στον γερμανόφωνο χώρο.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια