Νέο άδειασμα Ζωής από Μάρδα: Δεν δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα πορίσματα της Επιτροπής για το Χρέος

Νέο άδειασμα Ζωής από Μάρδα: Δεν δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα πορίσματα της Επιτροπής για το Χρέος

Κάτι περισσότερο από μια απλή «αποστασιοποίηση» από το έργο και τις διατυπώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου επέλεξε για μια ακόμη φορά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, λέγοντας ξεκάθαρα πως τα όποια πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος δεν αποτελούν κάποια δέσμευση προς την κυβέρνηση, ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, κάλεσε την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να είναι πιο προσεκτική στις διατυπώσεις της.

Η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών επάνω στο θέμα έγινε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίο δείχνει να… συντάσσεται και ο ίδιος:

«Η Βουλή έχει έναν Κανονισμό, ο οποίος της δίνει τη δυνατότητα να διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα συμπεράσματα από τα όποια επιστημονικά συνέδρια που γίνονται στη Βουλή είναι και συμπεράσματα της ελληνικής κυβέρνησης. Αν είναι χρήσιμα θα τα χρησιμοποιήσει, διαφορετικά δεν δεσμευόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας, και πρόσθεσε: «Θέλω να επισημάνω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς που κάνουμε. Οι όροι επονείδιστο και επαχθές είναι δύο διαφορετικοί όροι. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί πως την χρησιμοποιούμε».

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές και για το κόστος λειτουργίας της Επιτροπής, σημειώνοντας: «θα πρέπει να προσεχθεί το κόστος των δραστηριοτήτων. Μπορεί να είναι κόστος δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα μέσα στη Βουλή, αλλά δεν παύει να είναι κόστος που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό».

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης κάλεσε την κυβέρνηση να καταβάλει προσπάθεια ώστε να σταματήσει τις εργασίες της η συγκεκριμένη Επιτροπή καθώς, όπως είπε, δεν έχει κανένα νόημα η λειτουργία της.Σχόλια