Νέο χαστούκι  Δικαστών στον αμετροεπή Πολάκη

Νέο χαστούκι Δικαστών στον αμετροεπή Πολάκη

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η κόντρα μεταξύ του Παύλου Πολάκη και των δικαστών έπειτα από τις νέεςι δηλώσεις του υπουργού με τις οποίες ρίχνει λάδι στην φωτιά αναφερόμενος στο βαθύ πρόβλημα του τμήματος της δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας.

O κ. Πολάκης καλεί μέσω facebook  τη δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το κύρος της «ξεσηκώνοντας» εκ νέου τους δικαστές οι οποίοι με ανακοίνωσή τους κάλεσαν τον υπουργό να θυμηθεί τη διάκριση των εξουσιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων έχει ως εξής: 
Οι  δηλώσεις και τοποθετήσεις  του Υπουργού Πολάκη, με αφορμή την υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν πολίτες και τον φυσικό δικαστή τους.

Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους , είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν  απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της,  αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματα  συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς  και αγνοούν  ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ΄ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας,  που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας,  η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά Γεωργιάδη κατά Ξανθού – Πολάκη για το διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

 

 

Σχόλια