Νέο επεισόδιο στην ‘διαμάχη’ Βγενόπουλου-Θάνου: Εξώδικο από την Πρόεδρο του Α.Π. και απάντηση από τον επιχειρηματία

Νέο επεισόδιο στην ‘διαμάχη’ Βγενόπουλου-Θάνου: Εξώδικο από την Πρόεδρο του Α.Π. και απάντηση από τον επιχειρηματία

Ένα ακόμη «εξωδικαστικό» επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στην «διαμάχη» μεταξύ του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου και της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου. Νωρίτερα σήμερα η ανώτατη δικαστική λειτουργός κοινοποίησε εξώδικο με το οποίο προειδοποιεί τον κ. Βγενόπουλο αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ καλώντας τους να «αποκαταστήσουν την προσβολή της προσωπικότητάς της» σε διάστημα δέκα ημερών.

Ειδικότερα η κυρία Θάνου ζητάει να ανακληθούν όσα ανέφερε ο Βγενόπουλος και μετέδωσε ζωντανά από τον ΣΚΑΪ, περί προσπάθειάς της να δωροδοκηθεί. Όπως αναφέρει στο εξώδικό της η πρόεδρος του Αρείου Πάγου «τα καταγγελθέντα» από τον Βγενόπουλο «είναι ψευδέστατα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά και συνιστούν μία κακοστημένη σκευωρία».

Η Βασιλική Θάνου υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί και απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι «ο Ανδρέας Βγενόπουλος, δεν αρκέσθηκε να καταθέσει, ενώπιον της Εισαγγελίας μηνυτήρια αναφορά αλλά έσπευσε, πριν ακόμη διερευνηθεί αυτή, ως προς την βασιμότητά της, από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, να εμφανισθεί δημόσια σε συνέντευξη Τύπου και να δηλώσει όλα τα καταγγελθέντα ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά γεγονότα».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι αφού ανέμενε επί εύλογο, κατά την κρίση της, χρονικό διάστημα (ενός μηνός), ότι εκείνοι, κατά των οποίων απευθύνεται το εξώδικο θα αναλογίζονταν το μέγεθος της σοβαρότητας των ενεργειών τους και θα αποκαθιστούσαν την εις βάρος της προσβολή, κοινοποιεί προς αυτούς το παρόν, δηλώνοντας, ότι, σε περίπτωση απράκτου της ταχθείσας προθεσμίας, θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, προς αποκατάσταση της προσβολής του προσώπου της και της δικαστικής της υπόστασης.

Η απάντηση

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Αντιλαμβάνομαι ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Β. Θάνου έβγαλε σχετική ανακοίνωση, αλλά έδωσε και στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο εξώδικης δήλωσης την οποίαμε καθυστέρηση περίπου 40 ημερών μου επέδωσε προκειμένου να αποκαταστήσω την προσβολή της προσωπικότητάς της.

Υπενθυμίζω ότι την είχα καλέσει δημοσίως να αντιμετωπίσει την Μηνυτήρια Αναφορά εις βάρος της με ψυχραιμία και σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και να μην επιχειρήσει την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης για δημιουργία εντυπώσεων.

Είμαι πλέον υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω και εγώ προσεχώς τη δική μου απάντηση στην εξώδικη πρόσκλησή της, ακολουθώντας την ίδια οδό. Εκφράζω τη λύπη μου διότι η κα. Θάνου, για λόγους που ασφαλώς η ίδια γνωρίζει, δεν επέλεξε να αναμένει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εις βάρος της και προτίμησε την μη αρμόζουσα για την σοβαρή αυτή υπόθεση επικοινωνιακή αντιδικία».

Και όλα αυτά την στιγμή που η μηυνυρήρια αναφορά του επιχειρηματία με τις βαριές κατηγορίες αναμένεται να διερευνηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτη Καραγιάννη ο οποίος, πάντως, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια καθώς όπως είχε αποκαλύψει το ereportaz αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα υγείας.Σχόλια