Νέο κρούσμα σχιζοφρένειας: ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Νέο κρούσμα σχιζοφρένειας: ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Καταλύτη αποτέλεσε η σχετική απάντηση της εκπροσώπου του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, η οποία επισήμανε το μεσημέρι ότι η Κομισιόν δεν απαίτησε την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Η ΝΔ, ευλόγως, «έκανε σημαία» την δήλωση της εκπροσώπου του κ. Μοσκοβισί, επιχειρώντας, προεκλογικά, να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτοβουλία γι’ αυτό το μέτρο.
Ως εκ τούτου, η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή της, προχώρησε σε ολική αναδίπλωση. «Η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών. Η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου.

Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά». «Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει η ανακοίνωση, «η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο».Σχόλια