Νέο «μπουρλότο» στο ΣΥΡΙΖΑ – Στα όρια της αντισυνταγματικότητας ο ΦΠΑ στα νησιά λέει ο Βούτσης

Νέο «μπουρλότο» στο ΣΥΡΙΖΑ – Στα όρια της αντισυνταγματικότητας ο ΦΠΑ στα νησιά λέει ο Βούτσης

Δεν σταματούν να πέφτουν σαν βόμβες οι δηλώσεις των μελών της κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, με την κατάσταση να εντείνει τον προβληματισμό σχετικά με την απόφαση που πάρθηκε .

Την αρχή έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εγείροντας τεράστιο πολιτικό ζήτημα και ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Έπειτα την άποψη του υπουργού φαίνεται να ενστερνίστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός ο οποίος χαρακτήρισε τον νόμο «απαράδεκτό».

Σήμερα όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε με την δήλωση του πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, παραδέχτηκε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

«Ανεξάρτητα του πώς το είπε ο Πάνος Καμμένος, είναι σαφές ότι το μέτρο είναι πάρα πολύ προβληματικό» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής. «Δηλάδή κινείται στα όρια της αντισυνταγματικότητας;» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι με τον κ. Βούτση να απαντά «βεβαίως».

«Η νησιωτικότητα είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων» προσπάθησε να εξηγήσει τη θέση του ο κ. Βούτσης συμπληρώνοντας ότι «μας είχε συνταράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η επιμονή των δανειστών για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά».

https://www.youtube.com/watch?v=5fM2qZBNiXY

Διαβάστε επίσης:

Μετά τον Καμμένο και ο Καματερός θεωρεί αντισυνταγματική την αύξηση ΦΠΑ στα νησιάΣχόλια