Νέο σενάριο: Ψάχνουν επενδυτή για το MEGA- Θα δοθεί παρόμοια λύση με τον Μαρινόπουλο;

Νέο σενάριο: Ψάχνουν επενδυτή για το MEGA- Θα δοθεί παρόμοια λύση με τον Μαρινόπουλο;

Ένα νέο σενάριο βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας για το μέλλον του MEGA και δημοσιεύεται από το vima.gr. Σύμφωνα με αυτό, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες πιέζουν τους μετόχους της Τηλέτυπος Α.Ε που έχει στην ιδιοκτησία της το MEGA να ακολουθήσουν τον δρόμο του Μαρινόπουλου.

Τι σημαίνει αυτό; Οι βασικοί μέτοχοι να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε καθεστώς δηλαδή προστασίας έναντι των πιστωτών, και έτσι το κανάλι να γίνει πιο θελκτικό για έναν νέο επενδυτή. Μάλιστα, το σενάριο αυτό «βλέπει» ως υποψήφιο αγοραστή έναν από τους δυο νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικής άδειας που δεν έχουν όμως τηλεοπτική στέγη.

Αν τελικά, γίνει αυτό και δεν εμποδίσουν την αλλαγή ιδιοκτησίας οι παλαιοί μέτοχοι, τότε στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη – επενδυτή θα περάσει όχι μόνο το όνομα αλλά και η περιουσία του MEGA, ενώ σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα ακολουθήσει ενδεχόμενο «κούρεμα» των δανείων του αλλά και η αποδέσμευση των 25 εκατομμυρίων ευρώ που κρατούν οι τράπεζες.

 

πηγη: vima.grΣχόλια