Νέος πόλεμος ΔΟΛ-Μαξίμου για εταιρείες και πόθεν έσχες

Νέος πόλεμος ΔΟΛ-Μαξίμου για εταιρείες και πόθεν έσχες

Σε παραλείψεις στο πόθεν έσχες του έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται το σημερινό δημοσίευμά της  εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».
Ειδικότερα,  σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει προβεί σε δήλωση ούτε για τη συμμετοχή του στην ομόρρυθμη εταιρεία Αγνάντι ΟΕ που είχε ιδρύσει από κοινού με τον Νίκο Παππά και άλλο ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007, ούτε όμως το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του όταν της μεταβίβασε το μερίδιό του.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα τον Ιανουάριο του 2010 ενώ δηλαδή είχε ήδη εκλεγεί βουλευτής τρεις μήνες νωρίτερα.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

 

Η εν λόγω εταιρεία  μάλιστα, το 2007 είχε αγοράσει ένα οικόπεδο εμβαδού 6.055 τ.μ. στη Σέριφο έναντι 40.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα Νέα, στις 11 Ιανουαρίου του 2010 ο κ. Τσίπρας μεταβιβάζει το μερίδιό του στην αδερφή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν, αφενός στη δήλωσή του 2010 δεν έχει εγγράψει τη συμμετοχή του στην εταιρεία αν και σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να το κάνει – καθώς η δήλωση πόθεν έσχες του συγκεκριμένου έτους θα έπρεπε να αποτυπώνει την περιουσιακή του κατάσταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 άρα και τη σχέση του με την Αγνάντι ΟΕ – και αφετέρου στο πόθεν έσχες του 2011 δεν δήλωσε ούτε τη μεταβίβαση του εταιρικού του μεριδίου ούτε το ποσό των 33.000 ευρώ που σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό η Ζαννέτ Τσίπρα «κατέβαλε σε μετρητά στον πωλητή» αδελφό της προκειμένου να αποκτήσει το 1/3 της Αγνάντι ΟΕ.

Αξιοσημείωτη κάνει όμως την παράλειψη ότι με αυτόν τον τρόπο, δεν φαίνεται το ακίνητο της Σερίφου που είχε αγοραστεί το 2007. «Νομικοί κύκλοι εξηγούσαν ότι η μη δήλωση της εταιρείας την καθιστά έτσι όχημα κτήσης άλλου μείζονος περιουσιακού στοιχείου – του οικοπέδου των έξι στρεμμάτων. Ούτως ή άλλως, πρόκειται για δηλώσεις ετών για τα οποία ο έλεγχος έχει περαιωθεί, οπότε σύμφωνα με τον νόμο, δεν επιτρέπεται διορθωτική δήλωση» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εταιρεία Αγνάντι ΟΕ συνεχίζει την πορεία της μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 – δώδεκα μήνες αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει στην εξουσία.  Είναι άγνωστο αν  ο Νίκος Παππάς που είχε τότε εκλεγεί βουλευτής και διοριστεί υπουργός, αν έχει συμπεριλάβει στη δική του δήλωση την εταιρική του συμμετοχή καθώς τα πόθεν έσχες για τις δύο τελευταίες χρονιές που δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

 

Πετάνε το φταίξιμο στην Κωνσταντοπούλου

Παράλληλα, φαίνεται ότι πετάνε το μπαλάκι στη Ζωή. Τον τελευταίο έναν χρόνο σε κάθε ερώτημα που τίθεται σε αρμοδίους σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται γύρω από τη δημοσίευση των πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων, η απάντηση συνοδεύεται με το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ζωή

Στην πρώην πρόεδρο της Βουλής καταλογίζονται σημαντικές ολιγωρίες, ότι δηλαδή μέχρι τον περασμένο Ιούλιο δεν είχε προχωρήσει στη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής, Ωστόσο, καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις υπογραμμίζουν ότι η επτάμηνη καθυστέρηση που χρεώνεται στην πρώην πρόεδρο του Κοινοβουλίου δεν είναι επαρκής λόγος για να μην έχουν δημοσιοποιηθεί οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Η απάντηση του κ. Τσίπρα


«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:

«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.
Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!
Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!
Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).
ΥΓ2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.Σχόλια