Νύχτα… θρίλερ

Νύχτα… θρίλερ

Νύχτα γεμάτη πιέσεις, συζητήσεις και διλήμματα αναμένεται να είναι η σημερινή για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα έχει εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και βρέθηκε στη βελγική πρωτεύουσα με στόχο να προωθήσει το κείμενο με τις ελληνικές προτάσεις για μπει ένα τέλος στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που κρατούν ήδη εδώ και τέσσερις μήνες.

Κείμενο προτάσεων, πάντως, έχουν και οι Θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ) και αυτό αναμένεται να παρουσιάσει ο κ. Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) και στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και τα social media όλοι κάνουν λόγο για μια μεγάλη νύχτα.

Πάω να συζητήσουμε τις δικές μας προτάσεις

«Πάω στις Βρυξέλλες να συζητήσω πάνω στην πρόταση (για συμφωνία) της κυβέρνησης» επισήμανε σε δήλωσή του προς τον λαό ο Αλέξης Τσίπρας πριν την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για έντιμο αμοιβαίο συμβιβασμό που «θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ξεφύγει από την οικονομική ασφυξία, το Grexit και τα σενάρια της καταστροφής».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι έως σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει λάβει σχόλια ή κείμενο για τη συμφωνία από τους δανειστές. «Δέχθηκα πρόσκληση να μεταβώ στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους θεσμούς να επιδείξουν ρεαλισμό προς όφελος μιας ενωμένης Ευρώπης, αντίστοιχο με αυτό της κυβέρνησης για να επιτευχθεί η ενότητα και να αποφευχθεί η διαίρεση της Ευρωζώνης. «Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΕ θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό, θα κάνει αυτό που πρέπει προς όφελος της ενωμένης Ευρώπης» ανέφερε.Σχόλια