Νυχτερινές συσκέψεις για τις τράπεζες – ΕΚΤ: Θα βρούμε όλα τα εργαλεία για να κάνουμε περισσότερα

Νυχτερινές συσκέψεις για τις τράπεζες – ΕΚΤ: Θα βρούμε όλα τα εργαλεία για να κάνουμε περισσότερα

Σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με την Τράπεζα της Ελλάδος και στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και της Attica, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί το θέμα της ρευστότητας, αλλά και το πότε θα μπορούσε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα, ανάλογα και με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν ότι κορυφαίοι τραπεζίτες της Deutsche Bank έχουν προγραμματίσει για απόψε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι οριακή και ήδη έχει ζητηθεί αύξηση του ELA.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να εξετάσει το θέμα της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Από την πλευρά του, ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα βρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνει περισσότερα.

«Στις παρούσες συνθήκες, που είναι συνθήκες πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αβεβαιότητας, η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρη στο ότι, εάν πρέπει να κάνει περισσότερα τότε θα κάνει περισσότερα, θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία, θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας για να κάνουμε περισσότερα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κερέ.Σχόλια