Νικητής ο… κανένας!

Νικητής ο… κανένας!

Του Πέτρου Κουσουλού

Νικητής; Κανένας! Χαμένοι; Τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που στάθηκαν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες προκειμένου να δουν τους παράλληλους μονολόγους των πολιτικών αρχηγών.

Εάν δεν υπήρχε η μίνι αντιπαράθεση Τρέμη-Τσίπρα, η ατάκα της Φώφης που απέδωσε το χρυσό βατόμουρο Οικονομίας στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την μίνι αντιπαράθεση μεταξύ του Μεϊμαράκη και Καμμένου για το γνωστό θέμα των υποβρυχίων, αλλά και τα «μούτρα» του Μάκη Γιομπαζολιά ο οποίος δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει μια ερώτηση στον προβλεπόμενο χρόνο, τότε θα μιλούσαμε για την απόλυτη σούπα! 

Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο διενεργείται η τηλεμαχία στην Ελλάδα δεν κάνει σοφότερο τον ψηφοφόρο-τηλεθεατή. Από ουσία, λίγα πράγματα. Από πολιτικά κλισέ και ατάκες, χορτάσαμε! Τραγική φιγούρα ο συμπαθής οικοδεσπότης κ. Χαρίτος ο οποίος ασφυκτιούσε και εκείνος στα στενά χρονικά πλαίσια τα οποία είχαν συμφωνηθεί και έπρεπε να εφαρμοστούν.

Ο Τσίπρας ακολούθησε την πεπατημένη. Υπεραμύνθηκε των πολιτικών επιλογών του επτάμηνου, μίλησε για ορισμένα λάθη και έθεσε το δίλημμα μεταξύ παλιού και νέου.

Ο Μεϊμαράκης επιτέθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπερτόνισε την ανάγκη συνεργασιών και σύνθεσης και έκανε μεγάλο άνοιγμα στον μεσαίο χώρο.

Ο Λαφαζάνης ακολούθησε τον γνώριμο αντιμνημονιακό δρόμο και την ανάγκη χάραξης μιας διαφορετικής πολιτικής.

Ο Θεοδωράκης μίλησε για τους άξιους και ικανούς που συμπεριέλαβε στις λίστες του Ποταμιού, για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα και για την συνεννόηση της επόμενης ημέρας.

Ο Κουτσούμπας, πιστός στην γραμμή του Περισσού μίλησε για την ανάγκη αποχώρησης από την Ε.Ε.

Ο Καμμένος προσπάθησε να δικαιολογήσει την μνημονιακή στροφή των ΑΝΕΛ, ενώ αναμενόμενα επιτέθηκε στον Μεϊμαράκη για την υπόθεση των υποβρυχίων την οποία περιέργως ξετρύπωσε τώρα τελευταία.

Η Γεννηματά είπε την ατάκα της βραδιάς περί βατόμουρου που πρέπει να δοθεί στον Τσίπρα ενώ αποπαιράθηκε να διαλύσει την ψευδαίσθηση μεταξύ Μνημονίου και Αντιμνημονίου.

Όλοι, κοινώς, κινήθηκαν στα αναμενόμενα πλαίσια. Και η ζωή συνεχίζεται!

Δείτε εδώ όλα όσα συνέβησαν στο debate

 Σχόλια