Νικολάι: Ο πατέρας της Άννυ λέει ψέματα – Μου είπε ότι ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί

Νικολάι: Ο πατέρας της Άννυ λέει ψέματα – Μου είπε ότι ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί

Απολογήθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο έτερος βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της μικρής Άννυ – πέραν του πατέρα της 4χρονης –, Ναζίφ Αχμεντόφ, γνωστός και ως Νικολάι.

Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι μαζί με τον πατέρα της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακατσίεφ (Σάββας), δολοφόνησαν και τεμάχισαν την Άννυ, το Πάσχα του 2015, πετώντας στη συνέχεια τα μέλη της στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Νικολάι, ο ίδιος δεν έχει καμία εμπλοκή στη δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής, ενώ υποστήριξε πως όσα είπε για εκείνον ο πατέρας της Άννυ στην απολογία του, είναι όλα ψέματα.

«Δεν ξέρετε με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε. Είναι όλα ψέματα», είπε σε δικαστές και ενόρκους ο κατηγορούμενος, απαντώντας στις ερωτήσεις του πρόεδρου της έδρας σχετικά τους λόγους για τους οποίους ο πατέρας της Άννυ ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι εκείνος (ο Νικολάι) τού πρότεινε να τεμαχίσει την μικρή, όταν πια κατά τους ισχυρισμούς του, την βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, του 2015.

anny neo

«Βρήκα το παιδί νεκρό στο κρεβάτι του, μπήκε στο δωμάτιο και ο Νικολάι και μου είπε ότι θα μπλέξω γιατί έπαιρνα ναρκωτικά, μου είπε να την τεμαχίσω και να την εξαφανίσω», είχε αναφέρει ο Σάββας στο δικαστήριο κατά την απολογία του. «Την τεμάχιζα δύο με τρεις ημέρες, μετά ανακάτεψα τα μέλη της με χαλασμένο φαγητό και τα πέταξα, ο Νικολάι πέταξε δυο σακούλες με μέλη του παιδιού», έχει υποστηρίξει ο πατέρας της Άννυ.

Ωστόσο ο Νικολάι στην απολογία του ανέφερε πως το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης πράγματι βρισκόταν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, αλλά δεν είδε τον Σάββα ούτε την κόρη του, διότι το δωμάτιό τους ήταν – όπως είπε – κλειδωμένο. «Ξύπνησα για να πάω στη δουλειά, πήγα να μπω στο δωμάτιο της μικρής και του Σάββα, τσαντίστηκα όταν είδα ήταν κλειδωμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Νικολάι, ο Σάββας κλήθηκε από το δικαστήριο να πει αν θέλει να συμπληρώσει κάτι. Ο πατέρας της Άννυ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα είπε ο Νικολάι. «Δεν κλειδώνονταν ποτέ το σαλόνι (σ.σ. είναι το δωμάτιο όπου κοιμόταν ο Σάββας με τη μικρή)»  είπε ο πατέρας της Άννυ και τον ισχυρισμό του αυτό επιβεβαίωσε στο δικαστήριο και η μητέρα της 4χρονης: «Δεν μας είχαν δώσει κλειδί για αυτό το δωμάτιο», είπε η Δημητρίνα Μπορίσοβα.

Σε ό,τι αφορά στους λόγους που, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σάββας τον εμπλέκει στην υπόθεση, ο Νικολάι αρχικά υποστήριξε ότι αυτό γίνεται από «εκδικητικότητα» επειδή «αν δεν ήμουν εγώ να μιλήσω αυτό το άτομο δε θα δικάζονταν τώρα» και στη συνέχεια σημείωσε σχετικά ότι «Δεν μπορώ να ξέρω, εγώ λέω ότι δεν είδα το Σάββα να κάνει κάτι, τώρα εκείνος γιατί λέει αυτά για μένα δεν ξέρω…».

«Δεν μισώ το Σάββα, πίστευα ότι εδώ μπροστά σας θα πει την αλήθεια» είπε ο Νικολάι για τον συγκατηγορούμενό του.  «Αυτή είναι η δίκη μου ανατροφή, θα κριθεί από τον Θεό». συμπλήρωσε. «Δε ρωτήσατε τον Σάββα γιατί σας κατηγορεί;» ρώτησε ένορκος τον κατηγορούμενο. «Τον ρώτησα και μου είπε ότι έτσι τον έχει συμβουλέψει ο δικηγόρος του», απάντησε ο Νικολάι.

katigoroumenoi

«Ο Σάββας μου είπε ότι ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί»

Για τα όσα του μετέφερε – όπως είπε – ο πατέρας της Άννυ, αφού πια είχε τεμαχίσει την κόρη του, μίλησε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, μετά από επίμονες προτροπές του προέδρου της έδρας.

«Τρίτη ή Τετάρτη βράδυ μετά το Πάσχα αρχίσαμε μια κουβέντα με τον Σάββα. Εγώ άρχισα να του λέω ότι δεν είχα δουλειά και τότε μου είπε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. «Εσύ δεν ξέρεις τι έχει συμβεί στο παιδί» μου είπε. Τον ρώτησα τι συνέβη και τότε μου είπε ότι πήραν την μητέρα του στο ψυχιατρείο, επειδή ενώ κρατούσε την Άννυ στο σπίτι της, το παιδί έφυγε. Νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα. Μου είπε ότι το παιδί χάθηκε….. Μετά από δέκα λεπτά μου είπε ότι το παιδί έχει φύγει από αυτό το σπίτι. Του είπα να μην με κοροϊδεύει και να μου πει τι έγινε και πότε. Μου είπε: «Τότε, όταν εσύ πήγες στη δουλειά…Αν εσύ δεν είχες φύγει τίποτα δε θα γινόταν». Πήγα να δω αν τα παπούτσια του παιδιού ήταν στο σπίτι, δεν ήταν. Τον ρώτησα ξανά τι έγινε; Πως έφυγε το παιδί και πως άνοιξε την πόρτα. Μετά από δέκα λεπτά μου είπε: «Εσύ κατάλαβες ότι σου λέω ψέματα;». Τότε μου είπε ότι το παιδί δεν υπάρχει πια και πως δε θα γυρίσει ποτέ.. Μετά είπε ότι: «Ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί», ότι ένα πρωί καθώς ξύπνησε βρήκε το παιδί με μελανά χείλια, ήταν παγωμένο και ότι το έχει κρύψει και πως ποτέ κανένας δε θα το βρει. Μου είπε ότι άφησε το παιδί σε μια κουβέρτα νεκρό για να σκεφτεί…».

Πρόεδρος: Ρωτήσατε τι απέγινε; Τι έκανε με το σώμα του παιδιού;

Κατηγορούμενος: Μου είπε ότι είδε το παιδί νεκρό δίπλα του, ότι ήταν σίγουρος για αυτό. Ότι το τεμάχισε και κανείς δεν θα το βρει.

Πρόεδρος: Σας είπε πόσο διήρκησε και με ποιο μέσο τεμάχισε το παιδί;

Κατηγορούμενος: Μου είπε ότι τέσσερις ημέρες το έκανε αυτό.

Πρόεδρος: Και δεν ανέφερε το χρονικό διάστημα; Πότε το έκανε;

Κατηγορούμενος: Όχι μου είπε εσύ δεν ήσουν εδώ και δεν ξέρεις τι έχει γίνει . Μου είπε ότι όλα έγιναν σε τέσσερις ημέρες αλλά όχι ημερομηνίες.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ποτέ η Άννυ ότι είχε κάποιο πρόβλημα με την υγεία της;

Κατηγορούμενος: Το παιδί ήταν υγιέστατο. Μόνο μια φορά μου είχε πει ότι την πονούσε το στομάχι της. Αυτό μου το είπε την Μεγάλη Τρίτη. Το είπα στον πατέρα της και αυτός μου είπε ότι θα πεινάει και πήραμε σουβλάκια.

Πρόεδρος: Τι έγινε μετά;

Κατηγορούμενος: Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης πήγα στη Μ. Βόδα. Όταν ξάπλωσα άκουγα τον Σάββα να σπάει σε ένα πιάτο πορσελάνης, τα ναρκωτικά με ένα μαχαίρι. Εκεί τα έβαζε. Την επόμενη ημέρα, Μ. Πέμπτη, ξύπνησα στις 10.

Πρόεδρος: Στο πιάτο αυτό θα μπορούσε να έχει πρόσβαση και η Άννυ;

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Τι έγινε μετά;

Κατηγορούμενος: Ξύπνησα, ντύθηκα και πήγα δουλειά. Προσπάθησα να μπω στο δωμάτιο του Σάββα να δω αν είχαν ξυπνήσει, ήταν κλειδωμένο. Νευρίασα γιατί ήθελα να μπω να βάλω άρωμα. Δεν τον είδα καθόλου.

anni

Πρόεδρος: Ναι αλλά ακούτε τι είπε ο πρώτος κατηγορούμενος για εσάς; Είναι ψέματα;

Κατηγορούμενος: Περιμένω πολύ καιρό αυτή τη στιγμή. Αν ήταν έστω και ένα χιλιοστό αλήθεια από αυτά που έχει πει ο Σάββας, θα σας το έλεγα.

«Πήγα στο σπίτι της Μ. Βόδα ξανά την Μ.Παρασκευή, δεν έμεινα ούτε πέντε λεπτά. Με πήρε ο Σάββας και μου ζήτησε να του πάω τσιγάρα», συνέχισε την απολογία του ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Όταν πήγατε στο σπίτι τι είδατε;

Κατηγορούμενος: Πήγα κατευθείαν στην κουζίνα γιατί ήθελα να πιω νερό, του πέταξα τα τσιγάρα. Αριστερά από τον νεροχύτη είδα το γκαζάκι στον πάγκο της κουζίνας. Είχε μια κατσαρόλα και το γκαζάκι ήταν σε λειτουργία…

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε τι έβραζε;

Κατηγορούμενος: Μου είπε ότι έφτιαχνε κοτόπουλο για το σκυλάκι. Μου έκανε εντύπωση η ώρα γι’ αυτό τον ρώτησα.

Πρόεδρος: Είδατε αίμα;

Κατηγορούμενος: Όχι πουθενά, αν είχα δει θα σας το είχα αναφέρει.

Πρόεδρος: Είχατε την αίσθηση ότι είχε καθαριστεί ο χώρος;

Κατηγορούμενος: Δεν μου είχε κάνει κάτι εντύπωση.

Πρόεδρος: Σας ανέφερε κάτι για τον θάνατο ή τον τεμαχισμό της Άννυ, που όπως εδώ μας είπε ο ίδιος είχε ήδη ξεκινήσει τότε;

Κατηγορούμενος: Μόλις μπήκα τον ρώτησα που είναι η μικρή πριγκίπισσα και αυτός  μου είπε ότι ήταν στην μητέρα του, ότι την πήρε για να την προσέχει.

Πρόεδρος: Δηλαδή ότι έχει πει ο πρώτος κατηγορούμενος (ο Σάββας) είναι ψέματα;

Κατηγορούμενος: Ναι 100%.

Πρόεδρος: Ξαναπήγατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Το Μ. Σάββατο 11 με 11:30 το βράδυ, είχα πάει στα γενέθλια μιας φίλης μου και με πήρε ο Σάββας και μου είπε έλα σπίτι μου να βγούμε. Τελικά μείναμε στο σπίτι δυο ώρες, παίζαμε στο playstation στο δωμάτιο του Στανισλάβ. Δεν είδα στο σπίτι μια σταγόνα αίμα.

Πρόεδρος: Δεν είδατε διαμελισμένα μέλη;

Κατηγορούμενος: Διαμελισμένα μέλη δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου.

Πρόεδρος: Την επόμενη ημέρα ξαναπήγατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Ναι το βράδυ, παίξαμε playstation πάλι, πήγαμε σε κλαμπ ο Σάββας  ήταν μια χαρά, δε μου ανέφερε κάτι.

Πρόεδρος: Ο Σάββας είπε προανακριτικά ότι σας έδωσε κάποια σακούλα με μέλη με την κοιλιά του παιδιού να τα πετάξετε, το επιβεβαιώνετε;

Κατηγορούμενος: Τι να σας πω; Ενάμιση χρόνο τώρα αυτός ο άνθρωπος κοροϊδεύει για τη μοίρα της κόρης του, εγώ τι να σας πω.

Πρόεδρος: Είχατε  δώσει ναρκωτικά στον Σάββα κατά του διάρκεια του τεμαχισμού της Άννυ, όπως εκείνος δήλωσε;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν ξέρω καν πότε έγινε ο τεμαχισμός….Ποιός είμαι εγώ να του δώσω ναρκωτικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα της Άννυ: Το παιδί μου δολοφονήθηκε – Τι άλλο υποστήριξε στην απολογία της

Πατέρας Άννυ: «Έχω πολλά να πω αλλά δεν μπορώ, δεν θα αντέξω θα λιποθυμήσω»

Ιατροδικαστής υπερασπίζεται τον πατέρα της Άννυ: «Η μικρή πέθανε από παθολογικά αίτια»Σχόλια