Νικολόπουλος: «Να καταβληθούν οι αγροτικές ενισχύσεις στους αγρότες της Αιγιαλείας»

Λύση στο θέμα που έθεσαν οι αγρότες της Αιγιάλειας κατά την προχθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Παναιγιάλεια Ένωση θέλει να δώσει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής μιλώντας σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Αίγιο», μεταξύ άλλων είπε: «Το αποτέλεσμα μετράει. Οι ζυμώσεις και οι πιέσεις πρέπει να φέρουν και χειροπιαστές λύσεις.

Προκειμένου λοιπόν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις των κυβερνητικών παραγόντων να πάρουν ένα σοβαρό χαρακτήρα, κατέθεσε ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, επίκαιρη ερώτηση και μάλιστα κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο κανονισμός της Βουλής και η διάσκεψη των Προέδρων, ζήτησε να έρθει στη Βουλή ο Υπουργός για να παρουσιάσει και επισήμως τις λύσεις.

Ο Νίκος Νικολόπουλος συγκεκριμένα είπε στον δημοσιογράφο Χρ. Ρουμελιώτη: «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, όπως δεσμεύτηκε, έπραξε. Αναλυτικά και εμπεριστατωμένα έθεσε τα θέματα και τώρα περιμένουμε την απάντηση του Υπουργού ενώπιον της Βουλής-on camera- ενώπιον των αγροτών» και συνέχισε: «Ζητάμε την λήψη άμεσης πολιτικής απόφασης που θ’ αφορά στην καταβολή των επιδοτήσεων τριακοσίων και πλέον παραγωγών της περιοχής, που δεν τις έλαβαν λόγω περιορισμών του συστήματος πληρωμής τους, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Τονίσαμε με την κοινοβουλευτική παρέμβασή μας ότι η διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε είναι επιβεβλημένη, ειδικά στην Αιγιάλεια, όπου η σταφίδα είναι κοστοβόρα καλλιέργεια που δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλους τρόπους».

Ο Νίκος Νικολόπουλος έκλεισε την παρέμβασή του, μεταφέροντας την προειδοποίηση των Αγροτών και Σταφιδοκαλλιεργητών της Αιγιάλειας: «Αν δεν υπάρξει λύση τότε η ύπαιθρος θα ερημώσει με μεγάλες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία».

Τέλος, «το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έθεσε επίσης και τα εξής φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 26%, την μείωση των επιδοτήσεων, την αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, την κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, τον τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, την προκαταβολή του φόρου κ.λπ. και το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ».Σχόλια