Νικολόπουλος: Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια

Νικολόπουλος: Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με το θέμα του εκλογικού νόμου.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ότι «είμαστε θετικά διακείμενοι απέναντι στην απλή αναλογική», και ότι «η απλή αναλογική θα μας κρίνει όλους πιο αυστηρά».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Νικολόπουλου:

«Ο εκλογικός νόμος δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια και εύκολες εντυπώσεις.

Όλα τα κόμματα – με πρώτη την κυβέρνηση και τα συγκυβερνώντα κόμματα – πρέπει να πασχίσουν για την εύρεση ενός σχεδίου που θα διασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη, ξεχνώντας τους σημερινούς συσχετισμούς που έτσι κι αλλιώς καμία σχέση δεν θα έχουν με τους αυριανούς και τους μεθαυριανούς.

Αυτά μετέφερα στον πρωθυπουργό, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος για συνάντηση.

Επίσης του γνωστοποίησα αυτό που και δημοσίως έχουμε πει εδώ και μέρες, ότι δηλαδή είμαστε θετικά διακείμενοι απέναντι στην απλή αναλογική.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες αναγνωρίζουμε ότι η απλή αναλογική απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες. Γνωρίζουμε επίσης όμως ότι το μέχρι σήμερα σύστημα οδήγησε στη δημιουργία πρωθυπουργοκεντρικών κυβερνήσεων. Μία ολόκληρη χώρα συχνά – πυκνά γινόταν όμηρη ενός κλειστού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και ολόκληρες κυβερνήσεις ή και κόμματα, ακυρώνονταν μαζί με την ελεύθερη βούληση των βουλευτών.

Η απλή αναλογική θα μας κρίνει όλους πιο αυστηρά.

Και εδώ είμαστε για να κριθούμε και για το εάν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Και… ποιοι μπορούμε να το κάνουμε!».

 

 Σχόλια