Νικολόπουλος: Θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν…

Νικολόπουλος: Θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν…

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας κατέθεσε πριν λίγο (29/10) ο βουλευτής Αχαϊας και πρόεδρος του Χριστανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλους, τονίζοντας πως ο έλεγχος των κινήσεων των πλοίων στο Λιμάνι είναι προβληματικός και είναι θέμα χρόνου η πρόκληση ατυχήματος με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών.

«Είναι αδιανόητο στον κατ΄εξοχήν κεντρικό λιμένα στην χώρα μας, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την γειτονική Ευρώπη, όσον αφορά τα επιβατικά δρομολόγια, να μην λειτουργούν τα στοιχειώδη μέσα ελέγχου της κίνησης των διερχόμενων πλοίων», διαμαρτύρεται ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Στις ζοφερές οικονομικές ημέρες που βιώνει η χώρα μας και όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματικοί κλάδοι εξαιτίας της επί πέντε έτη Αντιαναπτυξιακής Πολιτικής, είναι απολύτως αναγκαίο να εξευρεθούν τρόποι νομοθετικής παρέμβασης ελάφρυνσης ΚΑΙ ΟΧΙ προσθήκης βαρών της κοινωνίας. Ένας εκ των πλέον θεμελιακών τομέων της οικονομίας αποτελεί αυτός των μεταφορών, καθώς η διαμετακόμιση διευκολύνει τη διακίνηση κι εμπορία αγαθών και επηρεάζει το τελικό κόστος αυτών, με συνέπεια η ταχύτητα, η ευελιξία και το κόστος της διαμετακόμισης να αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» καταλήγει.Σχόλια