Νίκος Καρούτζος: Οι δημοσιογράφοι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους – Πρέπει να συστρατευθούμε ενάντια στο Ασφαλιστικό

Νίκος Καρούτζος: Οι δημοσιογράφοι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους – Πρέπει να συστρατευθούμε ενάντια στο Ασφαλιστικό

Ότι είναι σημαντικό οι δημοσιογράφοι εντός του κοινοβουλίου να στηρίξουν τα αιτήματα του κλάδου και να εναντιωθούν στο Ασφαλιστικό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Καρούτζος, ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Καρούτζου:

«Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι στη σημερινή πρόσκληση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ προς τους συνάδελφους δημοσιογράφους βουλευτές ανταποκρίθηκαν μόνο η κα Σοφία Βούλτεψη, η κα Λιάνα Κανέλλη και ο κ. Γιάννης Ανδριανός. Ο κ. Γιώργος Βαρεμένος προσήλθε αρχικά στη συνάντηση που έγινε με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει το δημοσιογραφικό κλάδο μέσω του νομοσχεδίου – έκτρωμα για το Ασφαλιστικό, αποχώρησε όμως επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Είναι σημαντικό όλοι οι δημοσιογράφοι ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας τοποθετήσεις να συστρατευτούμε στον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την απόσυρση του νομοσχεδίου που ευτελίζει την αξιοπρέπειά μας, κλέβει τα αποθεματικά τα ταμείων μας, τα οποία λειτουργούν χωρίς ούτε ένα Ευρώ κρατικής επιχορήγησης και μας αφήνει χωρίς φάρμακο, επικούρηση και εφάπαξ.

Είναι μάλιστα παράδοξο ότι η κατάργηση του Αγγελιοσήμου θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 100 εκ Ευρώ ετησίως. Περιμένουμε, έστω την ύστατη στιγμή όλοι οι δημοσιογράφοι βουλευτές να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο”.

Νίκος Καρούτζος
ΓΓ ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Άντζυ Σταθάτου
Πρόεδρος Επιτροπής ΤΥΠ ΕΔΟΕΑΠ».Σχόλια