Νίκος Κιάος: Δεν μπορεί να γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ

Νίκος Κιάος: Δεν μπορεί να γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ

Όλες οι εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο είναι μισθωμένες είτε σε ομάδες, είτε σε ομοσπονδίες είτε για άλλες εκδηλώσεις – Πιστεύω ότι η ιδέα εγκαταλείφθηκε, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΔΣ των εγκαταστάσεων

Δεν μπορεί το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ να γίνει κέντρο φιλοξενείας προσφύγων, τονίζει ο Νίκος Κιάος, πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, παραδεχόμενος πως όντως το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε.

«Χθες προέκυψε μια σκέψη, όπως μου είπαν, να γίνει μια προσωρινή εγκατάσταση εκεί» είπε ο κ. Κιάος μιλώντας στον Sport Fm.  «Εξηγήσαμε, όμως, εμείς εκ μέρους του ΟΑΚΑ, πως όλοι οι χώροι είναι μισθωμένοι, είτε σε ποδοσφαιρικές ομάδες, είτε σε καλαθοσφαιρικές, είτε σε ομοσπονδίες, είτε σε ιδιώτες, ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Στο ποδηλατοδρόμιο είχαν γίνει πανευρωπαϊκοί αγώνες πριν δύο μήνες και τώρα γίνονται εκδηλώσεις. Εξηγήσαμε την κατάσταση και θέλω να πιστεύω πως τελείωσε αυτή η σκέψη που υπήρχε, γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο για λόγους ασφαλείας, πρακτικούς και άλλους» επισημαίνει.

«Είμαστε υπέρ της φιλοξενίας και καταλαβαίνουμε το δράμα των ανθρώπων εκεί κάτω, αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις. Υπάρχουν για παράδειγμα τόσα στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα στην Αττική με μεγάλες εγκαταστάσεις, υπάρχουν τα κτίρια του Ελληνικού και άλλα Ολυμπιακά ακίνητα. Σε μας δεν υπάρχει αυτή άνεση», προσθέτει ο κ. Κιάος και εξηγεί: «Εμένα μου το είπε ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτή η ιδέα και με τις συζητήσεις που κάναμε με την πολιτική ηγεσία, έχω την εντύπωση πως ασπάζονται την άποψή μας. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναγνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Εκτιμώ πως το θέμα έχει κλείσει. Μάλιστα σήμερα δεν είχα καμία όχληση από πουθενά».

Πηγή: sport-fm.grΣχόλια