Νίκος Μαστρογιάννης: Ο Τσίπρας έδωσε όλη τη δηµόσια περιουσία και παρέδωσε την Μακεδονία

Νίκος Μαστρογιάννης: Ο Τσίπρας έδωσε όλη τη δηµόσια περιουσία και παρέδωσε την Μακεδονία

O Nίκος Μαστρογιάννης επέλεξε να ενσωματωθεί στο ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου και στη νέα πατριωτική παράταξη Ελληνική Λύση.

Στη συνέντευξη του σε γνωστή εφημερίδα αναφέρεται στην επιλογή του να συμπορευτεί με έναν άνθρωπο που προέρχεται από την πατριωτική δεξιά για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Πειραιά και εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ότι μπορεί για να εξαντλήσει την τετραετία του.

Επειδή ακούγονται διάφορα σενάρια, προσωπικά πότε εκτιμάτε ότι θα γίνουν εθνικές εκλογές και γιατί; Και ποιο θα είναι το βασικό δίλημμα για την ελληνική κοινωνία;

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να πάνε μέχρι τον Οκτώβριο. Να εξαντλήσουν και την τελευταία ώρα παραμονής τους στην εξουσία. Είναι λίγο δύσκολο όμως… Διότι τον Μάιο θα έχουν υποστεί τρεις βαρύτατες ήττες σε ευρωεκλογές, περιφερειακές καθώς και δημοτικές εκλογές. Μετά θα είναι είναι δύσκολο για αυτούς…πως θα πορευτούν το καλοκαίρι μέχρι τις εθνικές εκλογές;

Σχετικά με τα όσα έρχονται στο φως για την υπόθεση “Πετσίτη”:

Κατά την γνώμη μου στο θέμα “Πετσίτη” είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό τι έχει συμβεί. Πως είναι δυνατόν ένας απλός άνθρωπος μέσα σε δύο με τρία χρόνια να φαίνεται ζάμπλουτος και να διαβιώνει πολυτελώς.

Η κυβέρνηση, ωστόσο πανηγυρίζει γιατί λέει ότι η οικονομία της χώρας άλλαξε σελίδα

Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο Τσίπρας ότι έχουμε φύγει από το μνημόνιο και να εξακολουθούν να υπάρχουν ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στο 24%, οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που καθημερινά τσακίζουν τη µεσαία τάξη και ένα τραπεζικό σύστηµα που έχει αποτύχει. Οι ξένοι έχουν κάθε λόγο να επαινούν συνεχώς τον κ. Τσίπρα αφού έδωσε όλη τη δηµόσια περιουσία, παρέδωσε την Μακεδονία και ικανοποιεί κάθε αίτηµα τους.

Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Αναμφισβήτητα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Οι Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό πρέπει να δώσουν την ψήφο τους, ώστε να μην αποκοπούν οι νέοι άνθρωποι από την πατρίδα τους.

Γιατί κατεβαίνετε με τον σχηματισμό του Βελόπουλου;

Γιατί είναι κάποιος που έχει την εμπειρία και την δύναμη να παλέψει για την γνώμη του. Και ενώ πολλοί θα πουν ότι είναι απλά κάποιος που εμφανίζεται στην τηλεόραση, για εμένα προσωπικά είναι κάποιος που δυνατά μπορεί να πει «Παλέψτε τώρα» για μια καλύτερη Ελλάδα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι παρουσιάζει εκπομπές με πολιτικό περιεχόμενο και δεν φοβάται να τα βάλει ανοιχτά με τον οποιοδήποτε, με σκοπό να δώσει βήμα στο δίκαιο του πολίτη.

-Τι νομίζετε ότι χρειάζεται ο Πειραιάς;

Ο Πειραιάς χρειάζεται κάποιον που να μπορεί να είναι κοντά στα προβλήματα των δημοτών, που να είναι διαθέσιμος, να τα ακούσει και να τα αντιληφθεί.

-Δηλαδή;

Ο πολίτης. Ο πολίτης είναι ο πυρήνας όλων. Αυτόν πρέπει να έχουμε κοντά μας και δίπλα μας. Να είμαστε κοντά στους καταστηματάρχες, γιατί ο Πειραιάς είναι εμπορικός πυρήνας, και θέλουμε να αλλάξει η όψη του. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να είμαστε κοντά στους πολίτες, αυτοί πρέπει να είναι οι παρακινητές μας… Δεσμεύομαι να ακουστεί η φωνή τους.

-Γιατί πιστεύεται ότι χρειάζεται ανανέωση στους βουλευτές του Πειραιά;

Το έργο τους μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει να ικανοποιεί τις ανάγκες της Περιφέρειας του Πειραιά.


Σχόλια